vraag

opbrengst zonnepanelen uitlezen op PC


Heb sinds kort zonnepanelen gekregen. Nu wil ik graag de energieopbrengst uitlezen op mijn PC, maar dit krijg ik niet voor elkaar met de handleiding. Er verschijnen heel andere voorbeelden op mijn scherm. Ik heb geen TOON. Heeft u een idee ?

2 Reacties

Reputatie 5
Hoi @G.N.F. de Winter

Goed dat je Zonnepanelen hebt. Indien je het verbruik wenst uit te lezen en je hebt slimme meters dan kunt je bv bij slimmemeterportaal.nl een gratis account aanmaken. Ook kun je via mijneneco via toestemming je meters laten uitlezen.

In beide gevallen zie je dan alleen het netto verbruik/opbrengst.

Voor een bruto opbrengst kun je (indien je omvormer dit ondersteunt) uitlezen in een eigen portaal/omgeving)

Houd rekening mee dat je de teruglevering wel doorgeeft aan netwerkbeheerder zodat dit correct op je energienota wordt weergegeven dat je terugleverd.
G.N.F. de Winter wrote:

Heb sinds kort zonnepanelen gekregen. Nu wil ik graag de energieopbrengst uitlezen op mijn PC, maar dit krijg ik niet voor elkaar met de handleiding. Er verschijnen heel andere voorbeelden op mijn scherm. Ik heb geen TOON. Heeft u een idee ?Waarvoor neem je geen contact op met de installateur van je panelen?
De meeste inverters zijn via je eigen WiFi netwerk uit te lezen op de PC
Zoniet dan kan je inverter soms achteraf voorzien worden van een WiFi module.

Reageer

    Cookie Policy

    Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies om je gebruikservaring te verbeteren. Meer info.

    accept