De Groene Top Trein 27 november met inhoudelijke bijdrage Eneco | Eneco Community

De Groene Top Trein 27 november met inhoudelijke bijdrage Eneco

  • 25 november 2015
  • 0 reacties
  • 281 Bekeken

Reputatie 3
  • Oud-communitymanager
  • 72 reacties
Op vrijdag 27 november (en daarmee in de aanloop naar de Parijse VN-klimaattop) rijdt de Groene Top Trein door Nederland; van Haarlem, via Den Haag HS, Den Bosch en Amersfoort naar Utrecht.

Deze trein degroentoptrein.klimaatcoalitie.nl biedt met een programma aan boord een podium aan best practices en innovaties die CO2-reductie opleveren. Een samenvatting van de ‘oogst’ wordt daags daarop aangeboden aan de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu en gaat met de Nederlandse delegatie mee naar de VN-top in Parijs. Eneco is ook aan boord van deze speciale klimaattrein naar Parijs en zal een inspiratiesessie geven.

Niet geheel toevallig is de fysieke trein op vrijdag onze ‘eigen’ Groene Trein die symbool staat voor onze samenwerking met de NS die tot en met 2018 overgaan op 100% windenergie.

Eneco gastheren
Tijdens de toer van de Groene Top Trein is Eneco gastheer van het rijtuig Energie en laten wij op vele manieren onze betrokkenheid met het thema zien. Zo laten wij vanuit verschillende invalshoeken best practices vanuit de energiewereld zien aan de aanwezigen op de trein; allen mensen die zich op verschillende vakgebieden en in verschillen hoedanigheden bezig houden met duurzaamheid. Hans Valk, Ron Wit, Joris Laponder en Dick van Veen zullen vanuit Eneco optreden als gastheren op de verschillende trajecten om zo een breed scala aan thema’s aan te snijden.

Jeroen de Haas zal ’s morgens bij het openingsontbijt toelichten aan de genodigden en pers dat Eneco aan boord is om het belang van de duurzame energietransitie te onderstrepen en de bijdrage van Eneco daar aan.

Speciale WindLab les
Belangrijk en mooi onderdeel op ieder traject is ook de ontvangst van een schoolklas die een voorwedstrijd met ideeën tegen klimaatverandering gewonnen hebben. Als prijs mogen zij mee op de trein en krijgen zij een duurzame energieles vanuit onze eigen Eneco WindLab WindGidsen Co Oskam en Rainu Jaipal die ze via een speciaal ontwikkeld lesprogramma zullen uitleggen ‘hoe treinen op wind kunnen rijden’.

Ode aan de wind van Krystl
Buiten de trein vindt er ook een bijzonder initiatief plaats. Zangeres Krystl brengt speciaal voor deze gelegenheid een nummer dat een ode is aan de wind. Hiermee brengt zij op een ludieke manier het partnership tussen NS en Eneco onder de aandacht. Dit doet zij op 27 november ’s ochtends in Haarlem en ’s middags in het Spoorwegmuseum in Utrecht en op 28 november op Rotterdam CS.

Bron:Communicatie & Public Affairs Eneco

0 reacties

Nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer