Verhuizen, dubbel betalen? Hoe regelen? | Eneco Community
vraag

Verhuizen, dubbel betalen? Hoe regelen?

  • 14 november 2012
  • 4 reacties
  • 4725 Bekeken

  • Ontdekker (level 5)
  • 0 reacties
Wij krijgen in de eerste week van december 2012 de sleutel van ons nieuwbouwwoning. Vanaf dat moment willen wij Gas en Licht via Eneco hebben op ons nieuw adres. Echter zullen wij pas ergens in januari 2013 verhuizen, dus de diensten in ons huidige woning moet doorlopen t/m januari. Hoe kunnen we dit het beste regelen?

4 Reacties

Reputatie 3
Badge
Stroom wordt tegenwoordig bijna niet mer afgesloten. Als je de sleutel krijgt (nieuwbouw of bestaand huis) heb je met de oude bewoners op papier de meterstanden gezet. Je krijgt op de dag van ovrdracht als het goed is nog een ronde door het huis. dan neem je samen de standen op.

de oude bewoners is dit hun eindstand en voor jou de beginstant. bij eneco heb je dan mogelijk tijdelijk 2 aansluitingen. je betaald dus tijdelijk dubbel. natuurlijk kan je er dan voor kiezen je maandbedrag voor nieuwe huis laag te houden maar waarom? je krijgt bij de jaarnota uiteindelijk wel terug als je minder hebt verbruikt en je hoeft niet na te denken door ht bedrag weer te verhogen als je er uiteindelijk echt woont.

De standen moet je wel even op papier zetten om mogelijk misverstanden te voorkomen. Als je eneco even belt krijg je direct antwoord en kan je het regelen. via forum is ook een mogelijkheid maar dan kan een antwoord altijd even duren en bij dit soort zaken is fijn direct een medewerker te spreken. althans dat is mijn bevinding.
Reputatie 5
Badge +3
Beste Sinan,

Welkom op ons forum! Ik snap dat je dit goed wilt regelen. Ik adviseer je om je verhuizing minimaal 2 weken van te voren telefonisch door te geven. Je bereikt onze klantenservice via 0900-0201 (10 cent per minuut). De medewerker die je te spreken krijgt kan dit prima in orde maken voor je. Ook kun je afspraken maken over het termijnbedrag voor de nieuwe woning, dit is allemaal bespreekbaar.

Alvast veel plezier in de nieuwe woning!

Groet, Kelly
Op 1 augustus is de overdracht van ons nieuwe adres, op 1 september gaan wij verhuizen. Kunnen wij op 2 adressen tegelijk gas en electra krijgen? Hoe werkt dat met doorgeven?
Op 1 augustus is de overdracht van ons nieuwe adres, op 1 september gaan wij verhuizen. Kunnen wij op 2 adressen tegelijk gas en electra krijgen? Hoe werkt dat met doorgeven?

Dat is geen enkel probleem.
Je kan gewoon het nieuwe adres doorgeven met de ingangsdatum.
Op het oude adres wordt de eindnota opgemaakt, zodra je daar de eind standen hebt opgegeven.

Dus je alles via het forum regelen; de eventuele privacy gevoelige gegevens, zoals het adres zijn altijd via een pbtje aan een moderator te melden.

Reageer