Meer en meer geluid omtrent slimme meters en het effect ervan. | Eneco Community

Meer en meer geluid omtrent slimme meters en het effect ervan.

  • 22 oktober 2018
  • 10 reacties
  • 634 Bekeken

Dit bericht is bedoeld om informatie te verschaffen. Het sprookje, waar sommigen hier in geloven, is uit. Eneco kan er niet meer omheen. Dankzij internet informeren meer en meer burgers zich omtrent recht en plicht, beslissingen die worden genomen door instansties, zonder omkijken naar wet, inbreuk op privacy of gezondheid. Het lastige van onwetendheid is, dat diegenen die ermee leven zich comfortabel voelen, omdat wat hen verteld is als waarheid, als het fundament onder hun realiteitszin wordt ervaren. Sluit het sprookjesboek en begin te denken voor jezelf!

Ex-politieman en fraude-onderzoeker deelt zijn mening over slimme meters:
https://www.youtube.com/watch?v=6m8Cp80SbJs

Vervanging van slimme meter door een analoge meter:
https://www.youtube.com/watch?v=WJ8YR7Kzj_M

Documentaire omtrent de aard van slimme meters en ervaringen van gebruikers.
"Take back your power" (herstel je souvereiniteit): https://vimeo.com/227169236

10 Reacties

Reputatie 7
Badge +9
Kritiek uiten, kan je ook kritiek verwachten, ik vind dit dikste bullshit wat ik voor deze week alweer heb gelezen.. Paniek zaaien is dit..

Netbeheerders moeten zich houden aan strenge privacyregels. En de slimme meter wordt niet de hele tijd uitgelezen. Hij laat niet zien of je televisie kijkt of onder de douche staat. Je leefpatroon is niet te volgen.

Volgens de wet mag de netbeheerder je meterstanden uitlezen:

voor je jaarafrekening
eens per maand voor je maandelijkse verbruik- en kostenoverzicht
als je verhuist of van energieleverancier verandert
op momenten dat het nodig is voor beheer of onderhoud van het energienet; dit moet je netbeheerder jou vooraf laten weten
Vaker mag niet. Behalve als je daarvoor zelf uitdrukkelijk toestemming geeft.

De dataverbinding met de slimme meter zelf is door de sectie Digital Security van de Radboud Universiteit stevig onderworpen aan hackgevoeligheids-testen. Uit deze testen kwam naar voren dat die verbinding goed beveiligd is. Je data word immers verstuurd via een VPN verbinding met end to end encryptie.

De slimme meter verstuurt data via het GPRS-netwerk. Daarom wordt soms gevreesd voor invloed op de gezondheid door elektromagnetische straling. Maar de blootstelling aan elektromagnetische velden door een slimme meter is een stuk lager dan bij gemiddeld gebruik van een mobiele telefoon.

De straling van de slimme meter is te vergelijken met die van een mobiele telefoon op een paar meter afstand van het lichaam:

die altijd aanstaat;
waarmee niet gebeld word;
en waarmee maandelijks een sms’je of WhatsApp-bericht wordt verstuurd.

Deze signalen vinden dus niet continu plaats. Alleen wanneer er communicatie met de netbeheerder over de meterstanden is én een paar keer per dag wanneer de slimme meter aan het mobiele netwerk laat weten dat hij er nog is. Dat laatste doen mobiele telefoons net zozeer, ook als je niet belt, en die heb je vaak dichter bij je lichaam dan je slimme meter.

Als je een energieverbruiksmanager op de slimme meter aansluit - waarmee je op bijvoorbeeld je smartphone of computer je actuele energiegebruik kunt zien - is de blootstelling aan elektromagnetische velden iets groter. Namelijk vergelijkbaar met die van andere apparaten die via wifi draadloos communiceren (bijvoorbeeld internetrouters of tablets). Ook in dit geval blijft de blootstelling 10 tot 100 keer onder de internationaal vastgestelde limieten.

Hou alsjeblieft nu op met deze onzin te verspreiden en paniek te zaaien om helemaal niets!
Een begrijpelijke reactie Ricardo.
Maar helaas een zinloze discussie; van tijd tot tijd komt dit forumlid even uit z'n hoek en moet z'n ei even kwijt onder het mom van: "informatie verschaffen"
In het verleden zijn reeds meermalen reacties van hem verwijderd om begrijpelijke redenen.
Hier kom ik weer even om de hoek kijken. En zo ontdek ik al lezend in de reacties, dat het uiten van een mening die anders is dan die van de slimme meter gelovigen, kennelijk verboden is. Verwijderen van reacties die jullie niet zint is een regelrechte onthulling van een verborgen agenda, en gaat tegen het
recht van vrije meningsuiting in. Dit peil van intelligentie is niet bepaald van een hoog niveau. Tjonge,
jonge zeg. Op welke planeet leven jullie met die kokervisie. Worden jullie prettig beloond voor deze houding? Het is erg doorzichting, eerlijk gezegd.
Reputatie 6
Badge +3
Ik leef in ieder geval op een planeet die er uit ziet al een bol 😃
Wellicht denk jij ook dat je leeft op een platte aarde? Je informatie doet wel vermoedden dat jij hoort bij dergelijke doomdenkers en complotheorien 😅

Maar wat is je probleem? Je hoeft helemaal geen slimme meter te hebben. Alle slimme funcationaliteit kan je uit laten zetten en dan werkt hij gewoon als een domme meter en krijg je elk jaar nog allersaardig die metermeneer op bezoek om te kijken of de meterstanden wel kloppen met wat jij doorgeeft. Niks aan de hand toch?

Het is toch prima dat anderen een eigen geloof er op nahouden? Wat wil je bereiken met je gepreek over jou geloof hierin? Doe lekker je eigen ding en val anderen er niet mee lastig. Het grootste probleem met elke vorm van geloof is dat men wil dat anderen er ook in gaan geloven. Hou het lekker bij jezelf. Dat zou de wereld een stuk aangenamer maken.
"Het grootste probleem met elke vorm van geloof is dat men wil dat anderen er ook in gaan geloven"
Zie je wat je in feite zelf uitspreekt over de houding van jezelf en anderen hier? Je mag dan een slimme meter gebruiken, het lijkt erop dat je breinfunctie er niet op vooruit gaat, want slimheid kan ik niet in je reacties vinden. Net zomin als in die van anderen die gewillig slikken wat als "smart" wordt verkocht.

Er is geen enkel aanwijsbaar woord in mijn meldingen en reacties, dat verwijst naar een geloof waarmee ik me hier wil profileren. Of anderen zou willen overtuigen. Ik meld wat ik door kritisch denken en research heb ontdekt, Degenen die dit lezen hier kunnen er hun voordeel mee doen, als ze dat willen.
Iedereen heeft een vrije keuze om te accepteren of te weigeren, wat plaatsing van een slimme meter betreft. Net zoveel vrije keuze heeft een ieder die dit leest. Waar het dogma zit is wel duidelijk lijkt me.

Wat ik publiceer is het resultaat van onderzoek en ervaring met slimme meters, waarbij Amerika wat eerder op de markt kwam dan Europa. Er is hoegenaamd geen onderzoek en meting gedaan omtrent het effect van slimme meters op het menselijk zenuwstelsel , op de langere termijn. En al heb ik zelf geen klachten, en geen belang bij wat voor keuze dan ook, ik ken een aantal vrienden die hebben onderzocht , m.b.v. een EMF meter, en teven ervaren wat slimme technologie doet in huis, wat hun gezondheid betreft. En dat van een pasgeboren spruitje in de familie. Migraine aanvallen, duizeligheid, concentratie-problemen, misselijkheid, zijn een aantal symptomen van blootstelling aan electrosmog

Door slim gebruik van gezond verstand hebben enkelen van hen een manier gevonden om zo min mogelijk beinvloed te worden door electromagnetische straling (electrosmog). Ofwel de slimme meter is vervangen door een analoge meter, ofwel hebben ze de slaapkamer verplaatst naar een ander deel van het huis, zo ver mogelijk van de slimme meter vandaan. Het gehele arsenaal aan slimme technologie is een bom die ontploft in slow motion, waar het menselijk zenuwstelsel geleidelijk wordt aangetast.

Hierbij geef ik nog een aantal bronnen van informatie die nuttig kunnen zijn voor de kritische consument die slim genoeg is om zelf na te denken en niet anderen dat laat doen voor hen. En bovendien autonoom genoeg om te belissen wat leven in huisvrede met recht van privacy betekenen. Beiden worden verkwanseld door een regering die al lang zal ze leven niet meer het welzijn van haar burgers voor ogen heeft. Hoe lang laat ieder van ons zich een rad voor ogen draaien? En daar steek ik graag een stokje voor, zie je?

Ikzelf heb geen enkel persoonlijk belang bij het presenteren hier van onderzoeksresultaten en ervaringen uit het echte leven, met slimme technologie. Het leven hoeft niet slimmer germaakt te worden, als het oogmerk een staat van zijn is, waarin het besef van een autonoom bestaan langzaam wegkwijnt.

https://www.freedomtaker.com/

https://www.youtube.com/watch?v=M8tU5LYWA_I
Reputatie 6
Badge +3
Dank je wel voor je niet zelfzuchtige, betrokken en zeer grondig onderzochte informatie. Iedereen die jouw verhaal leest kan maar één conclusie trekken.
Ik zou de slimmemeters, wi-fi router, en alle soort draadloze apparatuur lekker met lood inpakken. Ben je ook van alle straling af.🤣
Ik denk dat als de ElectricieteitsWet 2023 in werking treedt, dat deze ts zonder stroom komt te zitten.🤔

Ik ga er van uit dat hij nog een ferrarismeter heeft, want hij heeft dan de keuze om de slimme meter weer te weigeren en een digitale meter te nemen, maar die laatst zal hij ongetwijfeld ook niet willen namelijk............😂
Reputatie 7
Badge +7
wel leuk zo,n koekwauws, op het forum met deze onzin.
niet op reageren zou mijn advies zijn 🤣🌚
Reputatie 6
Badge +3
Heel goed dat je je eigen advies ook opvolgt 😉

Reageer