Jullie wensen en/of ideeën, hoe staat het ermee | Eneco Community

Jullie wensen en/of ideeën, hoe staat het ermee

 • 27 september 2018
 • 56 reacties
 • 4144 Bekeken


Toon eerste bericht

56 Reacties

Reputatie 5
Badge
@Eneco Een half jaar geleden is dit topic gestart. Hierin hebben jullie aangegeven transparant te zullen zijn over onze wensen en/of ideeën. Er zijn diverse wensen geuit en deze zijn al lange tijd bij jullie bekend. Echter wat hiermee gedaan wordt, is nog steeds niet inzichtelijk voor ons als gebruikers.

Het lijkt mij toch niet zo moeilijk om een overzichtje te maken met de wensen die er zijn, wat jullie (Eneco/Quby) met deze wensen wil doen (direct oppakken, later oppakken, niet oppakken) en wat de status hiervan is.

Al met al vind ik dat er weinig terecht komt van transparantie...
Reputatie 5
Badge
@Urgel of andere mods, 2 maanden geleden heb ik in dit topic nog gereageerd dat er weinig transparantie is. Zelfs dat komt geen reactie op. Kunnen jullie aangeven waar jullie op dit moment mee bezig zijn qua ontwikkelingen van toon...
Reputatie 5
Badge
En nog steeds geen transparantie...
Reputatie 5
Badge
@All

Aanpassingen Toon/Toon app naar aanleiding van jullie ideeën

Vanuit verschillende hoeken krijgen wij feedback en ideeën van Toon gebruikers op de Toon app. Dit doen we bijvoorbeeld via klanttevredenheidsonderzoeken en op de Eneco Community. Dank voor jullie input! Natuurlijk kunnen we niet alles in één keer oppakken, daarom zetten we alle input altijd goed op een rijtje en bepalen dan met onze experts welke aanpassingen we het eerst introduceren. Hierbij kijken we in de eerste plaats altijd naar de stabiliteit en kwaliteit van de dienstverlening van Toon. We delen graag met jullie een aantal wijzigingen in de app én een aantal zaken waar we momenteel mee bezig zijn.

 • Het ingeschatte verbruik wordt weer getoond bij Status Verbruik. Dit hadden we ooit uit Toon gehaald, maar het is op veler verzoek weer terug
 • Toon kan beveiligd worden met een pincode
 • Er is veel geïnvesteerd in het verbeteren van de achterliggende algoritmes en systemen zodat de Verspillingschecker steeds beter kan adviseren. En hiermee gaan we de aankomende releases nog door.
 • Toon meldt ook nu ook wat de waterdruk is van je cv en geeft advies wanneer deze te hoog of juist te laag is.
Waar we nu mee bezig zijn (we kunnen geen datum noemen wanneer we het live hebben):

 • We testen nu ook een bericht op de Toon app wanneer de thermostaat handmatig hoger of lager wordt gezet.
 • Een pilot waarbij Toon ook je waterverbruik meet.
 • Ook wordt er wederom gekeken naar de combinatie tussen Toon en stadsverwarming.
 • Nieuwe functionaliteit Toon Magazine. Deze functie is een aanvulling op status verbruik en geeft meer inzicht in het verbruik door de maand heen.
Uit klanttevredenheidsonderzoek hebben we geleerd dat er onder andere behoefte is aan verbeteringen van de thermostaatfuncties. Dit jaar gaan we dan ook aan de slag met diverse verbeteringen hieraan. Zo gaan we de mogelijkheden bekijken hoe we met een slim programma-advies rekening kunnen houden met een onregelmatige weekindeling. Ook komt er een maandelijks overzicht in de Toon app met interessante informatie en weetjes.

We hopen jullie hiermee op de hoogte gehouden te hebben. En blijf vooral feedback en nieuwe ideeën plaatsen!

Groeten, Moderators
En nu maar hopen dat de pilot Waterverbruik een goede afloop zal hebben en invoer tot de mogelijkheden gaat behoren.
Eindelijk dan kan ik op Toon alle 3 de verbruikssoorten inzichtelijk maken.

Maar gezien de vele soorten watermeters zie ik nog wel wat “beren op de weg”.
Of wordt er alleen aangesloten/gekoppeld bij/met de slimme watermeter?
Reputatie 5
Badge
@Brandje

Er zullen natuurlijk situaties zijn waarbij het niet werkt. Door middel van de pilot kijken we naar alle mogelijke situaties.

Groet, Emel

Reageer