Grafiek van temperatuurverloop (Topic gesloten, bezoek ons nieuwe Toon Forum https://forum.toon.nl/)


  • 1 megawatt
  • 6 reacties
Ik ben nu sinds een week eigenaar van de Toon. Wel grappig hoe het apparaat je energie verbruik beinvloed.
Een functie die mij nog wel interessant lijkt is een grafiek te kunnen zien van het temperatuur verloop.

Deze grafiek zou je bijvoorbeeld kunnen oproepen als je op de temperatuur klikt in het startscherm.

Met deze grafiek kun je goed in kaart brengen of de Toon zijn werk goed doet (of de overshoots in de loop van de tijd beter/slechter worden) en
welke invloed het weer en andere zaken hebben.
Reageren op dit topic is niet mogelijk. Heb je een vraag? Maak dan een nieuw topic aan.

38 Reacties

Reputatie 2
Badge
Hou Elze,

welkom op het forum, mooie tip en misschien zullen de moderators deze doorspelen naar de ontwikkelaars. Het zou handig zijn om de volgende keer het bestaande topic voor suggesties te gebruiken. Hier worden meerdere suggesties bij elkaar gezet.

Jou tip kan mooi helpen bij het bekijken van isolatie in huis. Koelt het snel af, stookt de cv snel bij.
Reputatie 4
Badge +6
Beste Elze,

Allereerst hartelijk welkom op het Eneco forum! Ik heb de productbeheerders van Toon op de hoogte gebracht van je topic, zodat zij je idee in overweging kunnen nemen. Bedankt voor je bijdrage!

Groet,

Folkert
Badge
Ik zie dat deze vraag al een jaar geleden is gesteld.

Ik wilde exact dezelfde vraag stellen. Het zou mooi zijn als deze functionaliteit snel in de software wordt gebakken. Ik begreep dat jullie als Eneco het temperatuurverloop al kunnen opvragen voor een Toon gebruiker. Het is daarom gek dat de gebruiker dat zelf niet kan.
+1
Wat mij betreft ook een zeer welkome (en redelijk makkelijk te implementeren) feature!
Goed idee!
Jammer dat deze functie niet in de nieuwste update zit.
Je moet wel lang wachten elze... 😞
Ik ben hier net nieuw en gelukkig eerst even gezocht voor ik deze suggestie wilde plaatsen. Deze functionaliteit mis ik dus ook. Ik ben net overgestapt van Essent en daar had ik wel de mogelijkheid om het temperatuur verloop te zien bij de E-thermostaat. Erg handig. Jullie doen nu al 2 jaar over deze ontwikkeling? Of moeten we eerst een handtekeningen-actie starten 😉 Ik ben benieuwd hoe het ervoor staat?

gr Harry
Reputatie 4
Badge +6
Beste Harry,

Welkom op het forum. Nee we doen niet 2 jaar over deze ontwikkeling 😉, ik kan je wel vertellen dat er sinds kort aan een functie gewerkt wordt waar deze grafiek ook in terug komt. Als je nog vragen hebt hoor ik deze graag..

Groet,

Folkert
Beste Fred,

Dat is mooi snel een reactie, bedankt. Goed nieuws dus, ik w8 op de update. Verder geen vragen, de Toon-thermostaat werkt echt geweldig. Niet alleen mooie lay-out maar ook geweldige eenvoudige bediening. Kortom, ik ben d'r erg blij mee.
Harry H wrote:

Beste Fred,

Dat is mooi snel een reactie, bedankt. Goed nieuws dus, ik wacht op de update. Verder geen vragen, de Toon-thermostaat werkt echt geweldig. Niet alleen mooie lay-out maar ook geweldige eenvoudige bediening. Kortom, ik ben d'r erg blij mee.Beste Fred???
Excuus, Folkert.
Harry H wrote:

Beste Fred,

Dat is mooi snel een reactie, bedankt. Goed nieuws dus, ik w8 op de update. Verder geen vragen, de Toon-thermostaat werkt echt geweldig. Niet alleen mooie lay-out maar ook geweldige eenvoudige bediening. Kortom, ik ben d'r erg blij mee.Kijk nu Toon dat nog niet heeft "behelp" ik me hiermede:Als je met de cursor over de zwarte lijn gaat, zie je exact het temperatuur verloop in cijfers ook nog. Werkt uiteraard niet in dit geplakte exemplaar!
Reputatie 1
Badge
Volgens mij heeft Elze over het verloop van de binnen temperatuur. (De temperatuur die Toon dus zelf meet) Ik hoop niet dat die zwarte lijn jouw binnen temperatuur is Brandje!

Ik lees mijn Toon uit via Domoticz en krijg daarin tot op 0,1 graad nauwkeurig het temperatuur verloop te zien.
Erg handig om bijvoorbeeld te zien over er sprake is van overshoot.
Rocco, dat klinkt erg goed. Software pakketje begrijp ik. Ga ik zeker even proberen. Prima tip ook op apple las ik net. Werkt dus goed samen met toon?
Rocco wrote:

Volgens mij heeft Elze over het verloop van de binnen temperatuur. (De temperatuur die Toon dus zelf meet) Ik hoop niet dat die zwarte lijn jouw binnen temperatuur is Brandje!

Ik lees mijn Toon uit via Domoticz en krijg daarin tot op 0,1 graad nauwkeurig het temperatuur verloop te zien.
Erg handig om bijvoorbeeld te zien over er sprake is van overshoot.Hoi Rocco,

Ik schetste ook alleen maar hoe ik me nu "behelp".
Extra apparatuur wil ik niet en ik wacht gewoon op de update op Toon en ja dan hebben we 'm over de binnen temperatuur:P

Extra apparatuur heeft vaak overlappende opties namelijk.
Reputatie 2
Badge +1
Misschien dat een en ander binnenkort via de aangekondigde API op te halen is.
Mogelijk dat eneco vast meer informatie over de API kan vrijgeven.
Robin Harmsen wrote:

Misschien dat een en ander binnenkort via de aangekondigde API op te halen is.
Mogelijk dat eneco vast meer informatie over de API kan vrijgeven.Die vraag is door Danielle dus beantwoord.
De de Hackathon volgt nadere info!
Is dit nu beschikbaar? Zo ja, waar?
M. Hofstee wrote:

Is dit nu beschikbaar? Zo ja, waar?API is nog niet beschikbaar.
Gebruik de zoekfunctie om diverse andere topic's daarover te vinden.
Reputatie 2
Badge +1
M. Hofstee wrote:

Is dit nu beschikbaar? Zo ja, waar?


en je kunt ook even kijken op http://www.toonapi.com
Folkert, 10 maanden geleden schreef je onderstaande reactie op een vraag over een grafiek met temperatuurhistorie van je woning ;

Welkom op het forum. Nee we doen niet 2 jaar over deze ontwikkeling , ik kan je wel vertellen dat er sinds kort aan een functie gewerkt wordt waar deze grafiek ook in terug komt. Als je nog vragen hebt hoor ik deze graag..

Nu heb ik dus wel een vraag, hoe staan we er voor. Ik lees heel veel over API, we hebben prachtige Toon-update gehad waarmee we nog meer kunnen schakelen en zelfs zonnepanelen info hebben, maar gewoon even terugkijken naar het temperatuurverloop is nog steeds (3jr) in ontwikkeling??

Groet, Harry
Badge
Goede vraag Harry. Vraag mij af waarom Folkert niet reageert. Ik kijk uit naar het antwoord...
Reputatie 3
Badge +6
@Harry H,

Sorry voor de late reactie.
Het inzicht in het temperatuurverloop in de woning is een verbeteridee die wel op 'de lijst' staat. Echter is dat nog niet gerealiseerd. Wanneer dat wel het geval is, is nog niet bekend helaas.
Hoi Danielle,

Bedankt voor je reactie, maar echt vrolijk word ik er niet van 😉 De gevraagde functionaliteit zal waarschijnlijk niet gesponsord kunnen worden, maar zou het uitmaken als veel klanten te kennen geven hier veel belang bij hebben? Daarbij is een dergelijke functie bij de concurrent wel aanwezig, dat laten jullie toch niet gebeuren? Wat moeten we doen om dit in elk geval "hoger"op de lijst te krijgen?
Reputatie 4
Badge +5
Harry H wrote:

Hoi Danielle,

Bedankt voor je reactie, maar echt vrolijk word ik er niet van 😉 De gevraagde functionaliteit zal waarschijnlijk niet gesponsord kunnen worden, maar zou het uitmaken als veel klanten te kennen geven hier veel belang bij hebben? Daarbij is een dergelijke functie bij de concurrent wel aanwezig, dat laten jullie toch niet gebeuren? Wat moeten we doen om dit in elk geval "hoger"op de lijst te krijgen?Er valt weinig aan te doen om een dergelijke wens "hoger" op te krijgen ook al is hij zinvol. Helaas is het niet anders, je kunt eventueel een poll starten maar verwacht er niet te veel van is mijn ervaring.
Komt nog bij dat nu via Toon API ook veel meer mogelijkheden ter beschikking komen. Wellicht zit er straks een App in de store van Toon API.

Laat Quby eerst maar eens scenes gaan regelen, die ze voor begin 2016 hebben aangekondigd om het door de softwareontwikkelaars te laten oppakken.
We hebben de slimme stekers nu 16 maanden.................en schakelen op programma ho maar......