Aanbevelingen, slimme radiator thermostaat en meer | Eneco Community

Aanbevelingen, slimme radiator thermostaat en meer

  • 11 februari 2013
  • 6 reacties
  • 10470 Bekeken

Geachte Toon-specialisten,

Ik maak sinds kort gebruik van de Toon, ik vind het idee van het besparen door bewustzijn zeer goed.


Graag zou ik de volgende ideeen met jullie delen:

- Aanbevelingen door de Toon over de instellingen van mijn ketel. Ketel radiator tempratuur en vermogen. Natuurlijk moet deze aanbevelingen niet elke week komen, maar bijvoorbeeld bij het wisselen van de seizoenen o.i.d..

- Z-wave gestuurde radiatorkranen met thermostaat naar idee van ( http://www.hashop.nl/Webwinkel-Product-12205966/Z-Wave-Radiator-Thermostat.html ). Uiterraard hoeft de versie voor de toon niet zo uitgebreid te zijn als de danfoss kraan. De danfoss is ~60 eur, maar bevat veel onnodige features zoals een display en een eigen programma, eneco moet dit makkelijk voor een paar tientjes per radiator kunnen verwezenlijken.
Het is namelijk nogal omslachtig is om steeds het hele huis door te lopen om iedere kamer afzonerlijk af te stellen per radiator.

- Met bovenstaande radiatorkraan kan je in de toon ruimtes aanmaken en de eigenschappen van deze ruimtes invoeren zodat de toon nog efficienter kan stoken. Denk bijvoorbeeld aan: aangrezende ruimtes, m3, raamoppervlak, dubbelglas, deuren, deuren naar buiten, type. 
En natuurlijk aangeven in welke ruimte de toon zich bevindt.

- Een leuke interface om bovenstaande te kunnen aansturen en instellen 😉 En dus ook per ruimte de tempratuur kunnen instellen en porgrammeren.


Met bovenstaande kan de eneco zijn duurzaamheid makkelijk verdubbel mijnsinziens, de toon draait alleen de radiator open die verwarmt moet worden in plaats van het hele huis omdat de thermometer in de toon onder de gestelde tempratuur komt.


Met vriendelijke groet,
Jord Visser

Reageren op dit topic is niet mogelijk. Heb je een vraag? Maak dan een nieuw topic aan.

6 Reacties

Reputatie 3
Badge
Je weet dat er al verschillende topics zijn waar deze post goed bij kon? Je hebt wel leuke ideeën die ik nog niet eerder heb gelezen. Welkom op het forum.
Je weet dat er al verschillende topics zijn waar deze post goed bij kon? Je hebt wel leuke ideeën die ik nog niet eerder heb gelezen. Welkom op het forum.


Jeroen,


Mijn excuses.


Ik was zeker op de hoogte dat dit hele subforum vol staat met suggesties, ideeen en verbeterpunten.

Ik had juist een nieuwe topic aangemaakt omdat ik deze suggesties niet 1-2-3 kon vinden tussen alle andere topics.


Groet,
Jord
Reputatie 3
Badge
Geen excuses ik vind het zelf alleend storend dat je door alle topics geen overzicht meer krijgt. Vandaar dat ik mensen beetje probeer te sturen maar aan de andere kant ik ben maar klant... 😉
Geen excuses ik vind het zelf alleend storend dat je door alle topics geen overzicht meer krijgt. Vandaar dat ik mensen beetje probeer te sturen maar aan de andere kant ik ben maar klant... ;)


Ik begrijp je punt, maar pagina's lange topic's zijn volgens mij ook niet al te overzichtelijk...

Het gaat een beetje off-topic zo, maar misschien is het een idee dat eneco een systeem implementeert waarin suggesties toegevoegd kunnen worden (eventueel na moderatie) en vervolgens stemmen van andere gebruikers kunnen krijgen om zo te kijken wat de gebruiker echt wil i.p.v. van losse / lange topics waarin in suggesties uit het zicht verdwijnen.

In dit zelfde systeem kan eneco dan ook makkelijker en inzichtelijker aangeven wat zij van de suggestie vinden en wat er eventueel mee gebeurt.
Reputatie 3
Badge
Zit wat in, als Eneco topics samenvoegd en de belangrijke zaken eruit haalt en dan kan het ontwikkel team kijken wat kan, haalbaar is en ook in het plaatje van Eneco past.
Nog een toevoeging om mijn eerdere suggesties:
 - aan de hand van de ingevoerde woningeigenschappen, kan eneco de gegevens aan gelijkwaardige woningprofiel koppelen om zo nog beter advies te geven, mits toegestaan door gebruiker.
 - verder zouden de volgende punten nog toegevoegd kunnen worden aan de woningeigenschappen:
   - leeftijd woning
   - type: allenstaand / flat / flat dak / rijtjeshuis / maisonette / maisonette dak
   - aantal bewoners / volwassenen / kinderen