Thermostaat Toon werkt niet | Eneco Community

Thermostaat Toon werkt niet

  • 8 oktober 2012
  • 44 reacties
  • 6178 Bekeken

Na een zomerperiode vol plezier met toon hebben we veel kunnen leren van stroom besparing en inzicht gekregen in onze kosten en de kinderen maken er zelfs een sport van om het getal snachts zo laag mogelijk te houden . goed gedaan Toon !

maar :

Nu wordt het langzaam kouder buiten en is het prettig als de verwarming inspringt indien nodig . Helaas is dat nu precies wat onze toon niet doet ..
We hebben een Nefit ketel . er is door de monteur een speciale unit tussen geplaatst die van 2 naar drie draads gaat (of andersom ) zodat het opentherm systeem zou moeten werken . de Monteur heeft toen problemen gehad om Toon de ketel te laten aansturen maar uit eindelijk had hij het voor elkaar.
Toen ik daarna thuis kwam zag ik dat de monteur een " vergissing " gemaakt heeft want het thermostaat systeem stond op " aan/uit " ipv " open therm "  .
Dat heb ik hersteld en nu heeft het systeem 2 maanden op opentherm gestaan. echter de ketel heeft voor de verwarmong nooit gewerkt.
vanmorgen was het ong 16,5 graden in huis en volgens ons programma had hij het huis al moeten verwarmen naar 18 graden . toen wist ik zeker dat Toon niet praat met mijn ketel . Nu net even het systeem maar even terug gezet naar " aan/uit " en er ontspringt direct een vlammetje  op het scherm naast de temperatuur. kortom .. nu gaat hij iets doen ..!! 
helaas de ketel doet niets ...
Ik ben nu de weg even kwijt en weet niet meer wat nu de juiste instelling moet zijn omdat hij op geen enkele manier wil werken ..
Iemand enig idee ? 

Jeroen

Reageren op dit topic is niet mogelijk. Heb je een vraag? Maak dan een nieuw topic aan.

44 Reacties

Reputatie 3
Badge
Heb je al contact gezocht met de service afdeling van Toon. Misschien kunnen ze je telefonisch helpen.
Reputatie 3
Badge
Een vergelijkbaar probleem is al eerder langs gekomen.
Kijk even in dit topic: https://forum.eneco.nl/thermostaat-toon-106/toon-reageert-niet-cv-ketel-4459/
Beste Hmay, 

Bedankt voor je link , het maakt me een boel duidelijk , ik heb de boel maar eens allemaal nagekeken om zo mijn falende ketel / Toon eens in kaart te brengen.
Toon comuniceerd met de ketel via opentherm en ik kan Toon dat meerdere keren laten controleren .. Toon zegt dat alles prima gaat via opentherm.  dan maar de bedrading eens volgen . het 2 aderige kabeltje uit de muur gaat in het witte Toon doosje .. dan gaat er een klein wit 2 aderig wit kabeltje in de "module "een zwart rechthoeking plaatje met wat blokjes er op . vanuit daar gaat een 2 aderig draadje naar de aansluiting op de ketel .. deze zit in dit geval netjes in de open therm aansluitingen. dit alles heb ik gecontroleerd en foto.s van gemaakt . natuurlijk moest ik de ketel even uit zetten. 
Terwijl ik dit typ gaat inneens een vlammetje branden naast de temperatuur en gaat alles aan en wordt de verwarming warm ..men zou zeggen : hij doet het ... zou dat komen omdat ik de ketel ge reset  heb ?   toch maak ik mijn post even af ..en zal ik de foto.s posten .. Morgen zullen we eens zien of deze wederom zelf is aangesprongen. 
Hier de foto.s van min installatie.: 

http://i1117.photobucket.com/albums/k581/jeroentune/nefit1.jpg


http://i1117.photobucket.com/albums/k581/jeroentune/nefit2.jpg

http://i1117.photobucket.com/albums/k581/jeroentune/nefit3.jpg



We zullen zien of Toon het blijft doen met mijn "eigenwijze nefit "

Jeroen 
Reputatie 3
Badge
Dat zwarte kastje op foto 2, is dat de Nefit openterm converter?
Als dat zo is, dan is het in ieder geval goed aangesloten. Wel een beetje prutswerk van de monteur om alles met tierapjes op te hangen.
Ik ben benieuwd of het blijft werken!
Gisteravond deed de ketel en Toon het prima ... vanmorgen was het weer koud in huis. .. helaas het werkt nog niet zoals het zou moeten ..
waardeloos dat de service desk tot 1800 aanwezig is .. als je elke dag moet werken kun je dus niet met mensen in contact komen .. Ik heb ze al gemaild maar daar krijg je ook geen antwoord op ....

Jammer ...
Vanavond thuis gekomen .. De ketel heeft de hele dag niet `geluisterd ` naar Toon en zijn programma niet gevolgd.  dus maar een beetje aan het spelen geweest . ik heb de connector in 1-2 gestoken .. de aan-uit variant op Toon gekozen maar nog steeds niets .. daarna de opentherm converter er tussenuit getrokken en de bdrading van de witte toon module rechtstreeks op uit - aan  gemonteerd.  op  het Toon scherm de aan- uit thermostaat gekozen en toen deed het systeem het ..

de vraag is nu voor hoelang en waarom krijg ik dat opentherm niet aan de gang ! 

de tijd zal het leren .. 

voorlopig maar met het aan-uit systeem ... maar ik wil echt naar opentherm !  

Jeroen 
Reputatie 3
Badge
De EMS-OT converter is niet te gebruiken met elk type Nefit ketel. 
Hier staat een lijstje welke ketels wel ondersteund worden: https://forum.eneco.nl/thermostaat-toon-106/toon-reageert-niet-cv-ketel-4459/index3.html
Staat jouw ketel daarbij?
Reputatie 7
Badge +6
@jeroentune

We willen graag het type van je Nefit-ketel willen weten zodat we kunnen uitzoeken waar dit aan kan liggen, en aan de hand daarvan actie kunnen ondernemen.
Heb ook een probleem met toon alles doe het goed op de termostaat na volgens mij het belangrijkste van een toon termostaat 
is is nu al twee keer een monteur geweest en hebben de termostaat unit onder de cv van het merk nefit vervangen dan doet hij het goed maar dit duur een dag en dan is het over en uit 

heel erg jammer voor de rest vind ik toon een super ding als het werkt maar helaas als eneco niet snel met een oplossing kom ga ik toch weer terug naar mij ouwe termostaat met drie kleine kinderen kan ik niet in de kou komen te zitten door zo kastje aan de muur 
Reputatie 3
Badge
@dennistuitel,

jij hebt dus een extra module als optie genomen om te ketel open therm aan te kunnen sturen? want zou aan/uit wel werken? of is dit weer los van jou probleem?
Hoe bedoel je een extra module als optie ?monteur heeft dat kastje onder de cv weer vervangend en toen sprong deze weer aan dit was gisteren en nu doe hij het weer niet  maar ik moet steeds een dag of twee wachten tot er weer een monteur langs kom dus been er een beetje klaar mee 
Reputatie 3
Badge
Bij toon wordt inderdaag een module (voeding) geplaatst bij de ketel. Voor sommige ketels was ook een andere module nodig zodat de cv ketel met toon overweg kon. Maar de monteur heeft een module vervangen die niet bij toon hoort?
Is dat zo zwart plaatje waar het groene stekertje op zit tussen deze voedingen naar de cv dat zit er ook tussen ?
@ Folkert :   dit is mijn ketel : Nefit SmartLine Basic HRC 24/CW3  

De monteur heeft bij mij dus zo.n module geplaatst om het Nefit systeem te laten praten met opentherm . ik heb deze module er weer tussenuit gehaald omdat deze helemaal niet werkte en ik de ketel niet aan de gang kreeg. nu zonder de module met het aan uit systeem werkt toon zoals het moet netjes samen met de ketel. Maar wel in het aan/uit systeem en dat wil ik dus niet .. ik wil graag gebruik maken van het open therm systeem .. anders kan ik de orginele thermostaat van nefit er maar beter opschroeven .. die deed het wel ...

Ad Dennis en Jeroen .. in mijn post staat een foto van zo.n module ..een zwart plasic plaatje met een groen blokje er op .

Jeroen 
Ja Jeroen dat heb ik er ook tussen zitten heb ook een paar keer op de toon zelf op aan/ uit gezet maar sprong automaties weer op open term .
nu blijf hij wel op eens op aan/uit staan en krijg het wel warm maar het blijf een *** ding dus ga hem er af halen als eneco niet met een oplossing kom 

gr Dennis 
het is nie tzo wat eneco by de klant aan de deur afspreekt dat je gratis toon kreeg  zoals die verkoper me aansmeerde
me tde verkoop praatjes
ik heb diverse keren gebeld me teneco maar die laten ook niets horen van hun hier over
maar wel als klant nemen doen ze wel met loze beloftes en dat ik dan een andere stroom meter nodig heb  is me niet verteld
en de kosten daar van zijn voor de klant
zu kunnen mij gestolen worden by eneco ik maak nu dan ook weer een overweging om weer over te stappen naar mn oude leveransier

oxxio
Reputatie 3
Badge
Beste Dick,

Kan ik denk dat het topic waarin jou bericht staat niet helemaal relevant is. Kan je uitleggen wat je precies bedoeld. Je bent klant geworden bij Eneco en deed dit in de veronderstelling dat je een gratis Toon zou krijgen? Misschien handig voor de moderators om te vertellen of er iemand aan je deur is geweest of je zelf gebeld hebt of gebeld bent?

Gr. Jeroen
Reputatie 7
Badge +6
@Jeroentune

De convertor die bij je is geïnstalleerd is niet geschikt voor je type ketel. Dit had bij de installatie van toon al geconstateerd moeten zijn en je had door ons op de hoogte gesteld moeten worden dat je ketel alleen aan/uit aangestuurd kan worden met Toon. Ik begrijp dat dit niet het nieuws is waar je op zit te wachten, want hierdoor voldoet Toon niet aan je verwachtingen. Ik heb je geprobeerd te bellen om samen tot een oplossing te komen, maar ik kon je niet bereiken. Graag hoor ik via een pb wanneer ik je het beste kan bereiken, of wat de beste oplossing voor je is.
Beste Dick, Kan ik denk dat het topic waarin jou bericht staat niet helemaal relevant is. Kan je uitleggen wat je precies bedoeld. Je bent klant geworden bij Eneco en deed dit in de veronderstelling dat je een gratis Toon zou krijgen? Misschien handig voor de moderators om te vertellen of er iemand aan je deur is geweest of je zelf gebeld hebt of gebeld bent? Gr. Jeroen

hallo jeroen ik had een verkoper aan de deur van eneco  die zij mij dat ik een thermostaat kreeg van eneco by een contract en dat heb ik gedaan voor 5 jaarr en dan een telefoontje zou krijgen van de monteur om aan te sluiten by me ipv de oude thermostaat
na aan maand of 2 heb ik zelf maar eens gebeld met eneco dat is nog steeds niets gehoord had van een monteur  en toen zijn de persoon aan de telefoon dat het helemaal niet de bedoeling is hier van dat ik die zou krijgen en dat ik er ook geen meter voor had werd me te verstaan gegeven en de verbinding werd verbroken met eneco door de persoon
@Jeroentune

De convertor die bij je is geïnstalleerd is niet geschikt voor je type ketel. Dit had bij de installatie van toon al geconstateerd moeten zijn en je had door ons op de hoogte gesteld moeten worden dat je ketel alleen aan/uit aangestuurd kan worden met Toon. Ik begrijp dat dit niet het nieuws is waar je op zit te wachten, want hierdoor voldoet Toon niet aan je verwachtingen. Ik heb je geprobeerd te bellen om samen tot een oplossing te komen, maar ik kon je niet bereiken. Graag hoor ik via een pb wanneer ik je het beste kan bereiken, of wat de beste oplossing voor je is.


beste jeroen

dit is wel vreemd dat beide monteurs er van overtuigd waren dat het geen probleem moest wezen en dat bij verlaten ook gewoon de toon reageren met de cv en pas een dag later weer over was?
Reputatie 7
Badge +6
@DennisTuitel

Allereerst welkom op het forum!

Jeroentune geeft aan dat zijn verwarming nooit gewerkt heeft met Toon. Ik denk dat het probleem dat jij ondervind met Toon anders is als dat van jeroentune. Bij jou heeft is de ketel wel tijdelijk open therm aangestuurd door Toon begrijp ik, alleen duurt dat niet langer dan een dag. Op dit moment werkt je ketel alleen als Toon aan/uit is ingesteld. Heb ik je probleem zo goed samengevat?

Ook lees ik dat er iets bij je vervangen is, maar is mij niet duidelijk of dat de ketelmodule is geweest of de OpenTherm converter(zwarte kastje).

Graag zou ik het type Nefit-ketel dat je hebt willen weten zodat we kunnen bepalen hoe we je verder kunnen helpen.
@Folkert ..... 

Niet helemaal waar .. ik heb de ketel nooit zien werken met Toon voor wat betreft de verwarming .. ik was tijdens de Installatie aan het werk en mijn vrouw vertelde dat de Monteur heel lang bezig is geweest om de ketel aan de gang te krijgen maar dat het uiteindelijk wel gelukt was.  nogmaals eenmaal in de kou werdt de ketel niet warm en ben ik op onderzoek uit gegaan. en dit zijn mijn bevindingen .. ik begrijp niet dat de opentherm converter dan gemonteerd is als de monteur weet dat deze niet werkt met open therm ....dus juist omdat de Montuer deze converter WEL geplaatst heeft houdt ik toch een beetje hoop .. 

Jeroen 
Reputatie 3
Badge +4
Beste Hmay, 

Bedankt voor je link , het maakt me een boel duidelijk , ik heb de boel maar eens allemaal nagekeken om zo mijn falende ketel / Toon eens in kaart te brengen.
Toon comuniceerd met de ketel via opentherm en ik kan Toon dat meerdere keren laten controleren .. Toon zegt dat alles prima gaat via opentherm.  dan maar de bedrading eens volgen . het 2 aderige kabeltje uit de muur gaat in het witte Toon doosje .. dan gaat er een klein wit 2 aderig wit kabeltje in de "module "een zwart rechthoeking plaatje met wat blokjes er op . vanuit daar gaat een 2 aderig draadje naar de aansluiting op de ketel .. deze zit in dit geval netjes in de open therm aansluitingen. dit alles heb ik gecontroleerd en foto.s van gemaakt . natuurlijk moest ik de ketel even uit zetten. 
Terwijl ik dit typ gaat inneens een vlammetje branden naast de temperatuur en gaat alles aan en wordt de verwarming warm ..men zou zeggen : hij doet het ... zou dat komen omdat ik de ketel ge reset  heb ?   toch maak ik mijn post even af ..en zal ik de foto.s posten .. Morgen zullen we eens zien of deze wederom zelf is aangesprongen. 
Hier de foto.s van min installatie.: 

http://i1117.photobucket.com/albums/k581/jeroentune/nefit1.jpg


http://i1117.photobucket.com/albums/k581/jeroentune/nefit2.jpg

http://i1117.photobucket.com/albums/k581/jeroentune/nefit3.jpg



We zullen zien of Toon het blijft doen met mijn "eigenwijze nefit "

Jeroen 
als ik zo naar foto 1 kijk zie dat draad rood en groen naar je ketel gaat op , op foto 3 zie ik dat de draad groen niet is aan gesloten ? De groene draad aan sluiten misschien? Hoop voor je dat dit het is .
@Folkert ..... 

Niet helemaal waar .. ik heb de ketel nooit zien werken met Toon voor wat betreft de verwarming .. ik was tijdens de Installatie aan het werk en mijn vrouw vertelde dat de Monteur heel lang bezig is geweest om de ketel aan de gang te krijgen maar dat het uiteindelijk wel gelukt was.  nogmaals eenmaal in de kou werdt de ketel niet warm en ben ik op onderzoek uit gegaan. en dit zijn mijn bevindingen .. ik begrijp niet dat de opentherm converter dan gemonteerd is als de monteur weet dat deze niet werkt met open therm ....dus juist omdat de Montuer deze converter WEL geplaatst heeft houdt ik toch een beetje hoop .. 

Jeroen 


de monteur is bij mij ook ruim twee uur bezig geweest met installeren van toon 
Deze heb bij de installatie de ketelmodulen gelijk vervangen
toen is er weer een monteur geweest en deze heeft weer de ketelmodulen vervangen
Beste Hmay, 

Bedankt voor je link , het maakt me een boel duidelijk , ik heb de boel maar eens allemaal nagekeken om zo mijn falende ketel / Toon eens in kaart te brengen.
Toon comuniceerd met de ketel via opentherm en ik kan Toon dat meerdere keren laten controleren .. Toon zegt dat alles prima gaat via opentherm.  dan maar de bedrading eens volgen . het 2 aderige kabeltje uit de muur gaat in het witte Toon doosje .. dan gaat er een klein wit 2 aderig wit kabeltje in de "module "een zwart rechthoeking plaatje met wat blokjes er op . vanuit daar gaat een 2 aderig draadje naar de aansluiting op de ketel .. deze zit in dit geval netjes in de open therm aansluitingen. dit alles heb ik gecontroleerd en foto.s van gemaakt . natuurlijk moest ik de ketel even uit zetten. 
Terwijl ik dit typ gaat inneens een vlammetje branden naast de temperatuur en gaat alles aan en wordt de verwarming warm ..men zou zeggen : hij doet het ... zou dat komen omdat ik de ketel ge reset  heb ?   toch maak ik mijn post even af ..en zal ik de foto.s posten .. Morgen zullen we eens zien of deze wederom zelf is aangesprongen. 
Hier de foto.s van min installatie.: 

http://i1117.photobucket.com/albums/k581/jeroentune/nefit1.jpg


http://i1117.photobucket.com/albums/k581/jeroentune/nefit2.jpg

http://i1117.photobucket.com/albums/k581/jeroentune/nefit3.jpg



We zullen zien of Toon het blijft doen met mijn "eigenwijze nefit "

Jeroen 
als ik zo naar foto 1 kijk zie dat draad rood en groen naar je ketel gaat op , op foto 3 zie ik dat de draad groen niet is aan gesloten ? De groene draad aan sluiten misschien? Hoop voor je dat dit het is .


draad ga van blauw/ groen naar blauw/rood dit maak niet zo veel uit 1 ga naar 1 en 2 ga naar 2 dus dat is het probleem niet

nu krijg ik hem ook aan de gang als ik de cv uit zet de temperatuur tap en radiator op de cv op nul aan zet en dan tap en radiator om hoog 
dan krijg ik het wel weer warm maar daarna is het weer over