Inloggen, vraag en antwoord | Eneco Community

Inloggen, vraag en antwoord

  • 15 mei 2018
  • 1 reactie
  • 10050 Bekeken

Reputatie 7
Badge +6
We zijn altijd op zoek naar manieren om de Community te verbeteren en voor een groter publiek toegankelijk te maken. Daarom hebben we de Social Login in het leven geroepen. Vanaf 15 mei 2018 kan iedereen naast Mijn Eneco ook inloggen met hun Facebook- of e-mailaccount, de Social Login. Dus geen gedoe meer met het opzoeken van je klantnummer of wachtwoorden. Met een paar klikken ben je ingelogd, ideaal dus!

Hoe werkt de Facebook login?
Dit is heel simpel. Nadat je op de knop 'Inloggen' hebt gedrukt, krijg je het registreerscherm te zien. Je klikt op de Facebook login en vervolgens word je doorverwezen naar de Facebookpagina. Hier log je vervolgens in en daarna maak je een gebruikersnaam aan voor de Eneco Community. Ben je al ingelogd op je Facebookaccount? Dan komt er automatisch een scherm tevoorschijn met je Facebook gebruikersnaam. Als je dit bevestigt, kun je een eigen gebruikersnaam bedenken voor de Eneco Community.

En als ik met mijn e-mailadres wil registeren?
Ook dit is geen probleem! Of je nou een Gmail-, Hotmail- of een Outlook account in gebruik hebt, met alle e-mailadressen kun je je registreren. Nadat je op de knop 'Inloggen' hebt geklikt, krijg je het registreerscherm te zien. Vul je e-mailadres in en bedenk een wachtwoord. Het invullen van je adresgegevens is natuurlijk optioneel. Vergeet niet akkoord te gaan met de gebruikersvoorwaarden. Vervolgens krijg je een e-mail op het desbetreffende e-mailadres om je Community account te bevestigen. Hiermee is je account geactiveerd!

Ik heb al een Community account, maar nu kan ik niet meer inloggen
In het inlogscherm kun je direct je gebruikersnaam en je wachtwoord invullen, maar je krijgt de melding: Verkeerde gebruikersnaam en/of wachtwoord combinatie. Het is wat onhandig, maar er zijn twee opties om toch gewoon in te loggen:

Optie 1:
• Klik op Mijn Eneco en log in zoals je gewend bent

Optie 2 (aangeraden):
• Klik op de knop Inloggegevens vergeten
• Hier zie je de volgende tekst staan: Voer je Eneco-gebruikersnaam in, of het e-mailadres waarmee je je hebt aangemeld. We sturen je een e-mail met je gebruikersnaam en een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
• Vul hier je gebruikersnaam of e-mail in en druk op de knop Verstuur
• Check je inbox of spamfolder en klik op de meegestuurde link
• Voer nu je oude of gewenste wachtwoord in met minimaal 6 tekens en bevestig deze nogmaals
• Ga terug naar het inlogscherm
• LET OP: vul hier je profielnaam in, en niet je "Mijn Eneco gebruikersnaam"
• Vul je wachtwoord in
• Voilà, je bent nu ingelogd op de Eneco Community. Voortaan kun je dus ook op het inlogscherm inloggen.

Ik heb al een Community account, kan ik ook nog gebruik maken van de e-mail login?
Twee verschillende accounts op de Community is natuurlijk niet handig. Maar als je toch graag een Social Login wilt maken met je e-mailadres dan kan dit. Let wel dat je hetzelfde e-mailadres gebruikt als je Community account. Het systeem koppelt dan je huidige account met het nieuwe! Hierdoor behoud je ook al je opgebouwde contacten en statistieken, ideaal!

Ik heb al een Community account, kan ik ook nog gebruik maken van de Facebook login?
Hier kun je in principe altijd gebruik van maken. Houd er wel rekening mee dat we het Facebook account niet kunnen koppelen aan het bestaande Mijn Eneco account. Dus wil je toch overgaan naar het Facebook account, houd dan in je achterhoofd dat je niet kan beschikken over de reeds verstuurde berichten, favoriete topics en je opgebouwde statistieken. Met andere woorden, je begint weer met een schone lei.

Ik heb al een Community account, verandert er ook iets met het inloggen voor mij?
Ja zeker! Het is even wennen, maar het inloggen gaat nu net even iets anders. Voorheen was je gewend om in het inlogscherm jouw Mijn Eneco gebruikersnaam in te vullen. Vanaf heden vul je je Community gebruikersnaam in. Wil je toch gebruik maken van de Mijn Eneco gebruikersnaam, klik dan bij het inlogscherm op Mijn Eneco. Zo geregeld, net als vroeger.

Maar hoe zit het met mijn privacy?
De inloggegevens worden niet gedeeld met derden of met andere doeleinden gebruikt dan het inloggen op de Eneco Community.

Wat als het inloggen niet lukt?
Laat het ons weten via Facebook Messenger, dan helpen we je graag verder!

1 Reactie

Reageer