Forum handleiding | Eneco Community
Sticky

Forum handleiding

  • 15 mei 2018
  • 2 reacties
  • 2681 Bekeken

Reputatie 7
Badge +6
Kom je vaker op fora? Dan weet je vast al hoe een en ander werkt. Voor iedereen die nog vragen heeft of voor het eerst een forum bezoekt, lees alles op je gemakje door en wordt een forumexpert. ;)


Veel gebruikte woorden op het Eneco Forum
Hierbij de meest gebruikte termen die voorkomen op het forum, voorzien van een korte uitleg.

Topic | Dit betekent 'discussie' of 'vraag'. Het woord ‘topic’ wordt gebruikt voor een discussie of vraag waar antwoorden onder hangen. Voorbeeld: Een lid van het forum plaatst een vraag of een discussie om hier reacties op te krijgen. Bij Eneco zeggen we: ‘Een community lid plaatst een topic om hier reacties op te krijgen’. Nog een voorbeeld: ‘Je kunt het beste dit topic (discussie of vraag) over de nieuwste diensten van Eneco volgen.

Post | Een reactie op een topic. Bijvoorbeeld: het topic ‘Verklaring hoge jaarnota’ heeft al 15 posts (reacties). Met het woord ‘post’ wordt ook weleens ‘topic’ bedoeld, zoals in dit voorbeeld: ‘Er heeft nog niemand iets gepost (een topic aangemaakt) over een boiler van 80 liter.

Moderator | Een medewerker van Webcare die de inhoud, overzichtelijkheid en communicatie bewaakt. Denk hierbij aan taken als het aanpassen en verplaatsen van content en markeren van antwoorden.

Beste antwoord | Het antwoord dat door de topic starter of moderator is gemarkeerd als het beste antwoord gegeven op de gestelde vraag. De moderator controleert de inhoud van dit antwoord op juistheid.

Badges | Een onderscheiding die je verdient door aan een bepaalde voorwaarden te voldoen. Hoe badges precies te verdienen zijn, verklappen we niet. Zo houden we het spelelement behouden. Bekijk snel welke badges te verdienen zijn op het Eneco Forum.

Huisregels
In de huisregels voor het Eneco Forum kun je lezen hoe we er met z'n allen voor kunnen zorgen dat het Eneco Forum een prettige plek en rijke informatiebron blijft.

Aandachtspunten bij plaatsing van een bericht of reactie
• Let op de forumindeling: plaats je bericht bij het juiste onderwerp.
• Let op de relevantie van je bijdrage: berichten die naar oordeel van de Communitymanager of Moderator geen toegevoegde waarde hebben, kunnen worden verwijderd.
• Let op of jouw vraag of opmerking al eerder gepost is, misschien is jouw vraag al beantwoord. Gebruik hiervoor de zoekfunctie. Je kunt ook je vraag stellen in een bestaand topic, zo voorkomen we dat er heel veel topic over bijvoorbeeld de jaarnota worden aangemaakt.
• Formuleer een duidelijke titel bij je bericht.
• Plaats je bericht maar op één plek binnen het Eneco Forum.
• Vraag niet actief om waardering voor je reactie door om ‘duimpjes’ te vragen, dit draagt niet bij aan de inhoudelijke discussie. Als een lid van de community een antwoord waardeert zal hij of zij dit zelf waarderen.
• Hoewel de Communitymanager en de Moderators van het Eneco Forum zullen proberen alle berichten die naar hun mening niet voldoen aan de Huisregels te weren, is het onmogelijk om alle berichten direct te bekijken. Om zelf een ongepast bericht te melden kun je op het vlaggetje rechtsboven in een reactie klikken. Hier wordt gevraagd om een reden in te vullen, doe dit zo volledig mogelijk. De Communitymanager of Moderator zal het bericht beoordelen en er gepaste actie op ondernemen.

2 Reacties

Reputatie 7
Badge +9
@Danielle ,

Ik mis er en paar:

TS met TS word bedoeld Topic Starter of terwel iemand die het onderwerp is begonnen..

PM of PB: Personal message of persoonlijk bericht, via het mailsysteem van het forum..

Slotje: een forumonderwerp dat gesloten is, omdat het bijvoorbeeld niet aan de forumregels voldeed (of om andere redenen)..

Sticky: een bericht dat altijd bovenaan in de lijst met forumonderwerpen blijft staan. Vaak staat er uitleg in of is het een opsomming van belangrijke forumonderwerpen op het forum..

Quote: overnemen (citeren) wat iemand anders getypt heeft..

OT: afkorting voor Off topic. Een aankondiging van een bijdrage die niet over het onderwerp van het forum gaat of herinnering voor een lid om bij het onderwerp te blijven daar waar het topic over was geopend. OT gaan is eigenlijk niet de bedoeling..

Dit zijn volgens mij best vaak termen die vaak terug komen op het forum.
Reputatie 7
Badge +6
@mAiden,

Dank voor het meedenken en de toevoeging!

Reageer