De Toon community gaat (weer) samen met Eneco | Eneco Community
Sticky

De Toon community gaat (weer) samen met Eneco

  • 21 november 2018
  • 0 reacties
  • 2463 Bekeken
De Toon community gaat (weer) samen met Eneco
Reputatie 4
Badge +3
Ik vraag je dit topic te lezen omdat er mogelijk actie van jou gevraagd wordt.

In 2017 vonden we het een goed idee om de Toon community af te splitsen van de Eneco community en er een aparte community van te maken. Nu, anderhalf jaar later, gaan we het merk Toon weer sterker koppelen aan het merk Eneco. Daarnaast heb ik ook van verschillende forumleden de feedback ontvangen dat het inloggen op twee platforms niet zo handig is.

Daarom hebben we het besluit genomen om de communities weer bij elkaar te voegen. De Toon-community houdt op in de vorm van http://forum.toon.nl te bestaan, maar blijft nagenoeg hetzelfde in de Eneco community onder de categorie ‘Thermostaat Toon’.

Wat verandert er voor jou?


Niet zo veel. De topics van de Toon community verhuizen we naar de Eneco Community. Tegelijkertijd introduceren we een nieuwe ranking, we zeggen dus gedag tegen de oude rankingstructuur. De Toon badges nemen we niet mee.

Het voordeel is, wanneer je actief bent op beide communities, dat je straks nog maar één keer hoeft in te loggen. Andere voordelen van de Eneco community ten opzichte van de Toon community zijn een betere editor, de mogelijkheid om @mentions te gebruiken en betere prestaties op de smartphone. Wat betreft de moderatoren: je zal de dezelfde moderatoren tegenkomen die je altijd gewend bent. De moderatoren van Toon zullen actief zijn in de categorie Thermostaat Toon.

? Het Eneco forum zal tijdens de samenvoeging even offline zijn, dit zal zijn op woensdag 5 december tussen 8.00 en 10.00.

Wat moet je doen?Je moet natuurlijk niets, maar in sommige gevallen raden we aan actie te ondernemen. Lees hieronder wat je kunt doen voordat we de communities samenvoegen.

• Als je alleen op de Eneco community actief bent, dan verandert er voor jou niets.
• Als je alleen op de Toon community actief bent, dan zal je account straks gewoon te gebruiken zijn op de Eneco community.

Persoonlijke berichten verhuizen we niet mee. Dus mochten er persoonlijke gesprekken zijn op het Toon-forum die je wilt bewaren, dan vraag ik je hiervan even zelf een kopie te maken.

• Je hoeft niets te doen als je op beide communities een account hebt, mits je dezelfde e-mailadressen gebruikt voor beide accounts.
• Wanneer je actief bent op beide communities en je gebruikt verschillende e-mailadressen, lees dan even verder. Als je niets doet dan worden er automatisch twee accounts aangemaakt. Om dit te voorkomen kun je een wijziging van je e-mailadres aanvragen middels een e-mail aan forum@toon.nl. Doe dit vanwege privacy-redenen niet openbaar in een topic. Je kunt dit doorgeven tot en met 3 december 12.00. Wanneer je dit voor die tijd niet hebt aangegeven, dan heb je straks twee accounts in plaats van één account en is het niet meer mogelijk accounts samen te voegen.

Tot aan de migratie kun je nog gewoon topics plaatsen op de Toon community. Ook kun je een topic plaatsen in de Thermostaat Toon categorie op de Eneco community. Plaats geen topics dubbel, aangezien we de topics meeverhuizen.

Heb je vragen of wil je reageren? Dit kan op het Toon forum.

Groeten, Stéphan (Community Manager Eneco)

0 reacties

Nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer