Hotfix 2.3.36 | Eneco Community

Hotfix 2.3.36


  • Anonymous
  • 0 reacties
Vanaf vandaag wordt er een hotfix uitgerold in de vorm van een nieuwe software update. Met deze update voorkomen wij dat uw Toon in de toekomst problemen heeft contact te maken met ons service center nadat deze voor bijvoorbeeld regulier onderhoud tijdelijk uit de lucht is geweest. Na recent onderhoud bleek dit probleem zich voor te doen waardoor bijna alle klanten tijdelijk geen gebruik konden maken van onder andere Toon op afstand. Daarnaast wordt in deze fix ook de bug opgelost die leidt tot een verkeerde weergave van het volgende thermostaatprogramma na invoering van een nieuw vakantieprogramma.

Naar verwachting heeft eind volgende week iedereen de update.
Iedereen ontvangt ook een e-mail ter informatie van de software update.

Reageren op dit topic is niet mogelijk. Heb je een vraag? Maak dan een nieuw topic aan.

129 Reacties



Op dit forum is door een moderator uitgelegd dat de sensor enige tijd beïnvloed wordt door de warmte van het scherm. 
Dus..... nogmaals geef Toon even inleertijd!


Ah, dat zou natuurlijk goed kunnen, bedankt voor je reactie, ik houd het even in de gaten.
[/quote]

Hoi Joostvanhassel,

Al eerder verzocht ik je te reageren ivm dit bericht.
In een ander topic is de invloed van de warmte van het scherm ook aan de orde geweest.
Deze dus: 

https://forum.eneco.nl/storingen-problemen-112/temperatuurstand-afhankelijk-keuze-programma-5908/#post36775

Dus ben ik benieuwd naar je toegezegde: "Ik houd het even in de gaten"
Reputatie 4
Badge


ja dit is dus forum vervuiling Toontjelager 
Na 4 dagen een reactie wat nergens op slaat wel.
Reputatie 7
Badge +7

Het is normaal dat er enige tijd een terugval is. 
Heeft te maken met het inleer proces. 
Dat inleer proces gaat trouwens constant door!


Dit inleer proces betreft toch met name wanneer te starten met verwarmen om de juiste temperatuur te bereiken op de juiste tijden? De huidige temperatuur is toch eenvoudigweg een waarde uit een temperatuursensor?


Op dit forum is door een moderator uitgelegd dat de sensor enige tijd beïnvloed wordt door de warmte van het scherm. 
Dus..... nogmaals geef Toon even inleertijd!


Ah, dat zou natuurlijk goed kunnen, bedankt voor je reactie, ik houd het even in de gaten.


Hoi Joost,

Het inleerproces zou nu zodanig moeten zijn ,dat de juiste temperatuur wordt weergegeven.
En wat is je conclusie nu?
Forum vervuiling?
Hij reageerd vanzelf wel, stuur anders een pm.


ja dit is dus forum vervuiling Toontjelager 
Reputatie 4
Badge

Het is normaal dat er enige tijd een terugval is. 
Heeft te maken met het inleer proces. 
Dat inleer proces gaat trouwens constant door!


Dit inleer proces betreft toch met name wanneer te starten met verwarmen om de juiste temperatuur te bereiken op de juiste tijden? De huidige temperatuur is toch eenvoudigweg een waarde uit een temperatuursensor?


Op dit forum is door een moderator uitgelegd dat de sensor enige tijd beïnvloed wordt door de warmte van het scherm. 
Dus..... nogmaals geef Toon even inleertijd!


Ah, dat zou natuurlijk goed kunnen, bedankt voor je reactie, ik houd het even in de gaten.


Hoi Joost,

Het inleerproces zou nu zodanig moeten zijn ,dat de juiste temperatuur wordt weergegeven.
En wat is je conclusie nu?
Forum vervuiling?
Hij reageerd vanzelf wel, stuur anders een pm.

Het is normaal dat er enige tijd een terugval is. 
Heeft te maken met het inleer proces. 
Dat inleer proces gaat trouwens constant door!


Dit inleer proces betreft toch met name wanneer te starten met verwarmen om de juiste temperatuur te bereiken op de juiste tijden? De huidige temperatuur is toch eenvoudigweg een waarde uit een temperatuursensor?


Op dit forum is door een moderator uitgelegd dat de sensor enige tijd beïnvloed wordt door de warmte van het scherm. 
Dus..... nogmaals geef Toon even inleertijd!


Ah, dat zou natuurlijk goed kunnen, bedankt voor je reactie, ik houd het even in de gaten.


Hoi Joost,

Ik probeer het nog maar even.
Wat is je conclusie nou?
Reputatie 4
Badge
Jammer dat je eigenlijk 2 maanden moet wachten op het status verbruik. Ik begrijp wel dat dit nodig is om een beetje juiste waardes te krijgen, maar toch.

Ach.... we wachten af. Ik geloof nog een week of 3 voor mij. Als hij het dan doet.

Het is normaal dat er enige tijd een terugval is. 
Heeft te maken met het inleer proces. 
Dat inleer proces gaat trouwens constant door!


Dit inleer proces betreft toch met name wanneer te starten met verwarmen om de juiste temperatuur te bereiken op de juiste tijden? De huidige temperatuur is toch eenvoudigweg een waarde uit een temperatuursensor?


Op dit forum is door een moderator uitgelegd dat de sensor enige tijd beïnvloed wordt door de warmte van het scherm. 
Dus..... nogmaals geef Toon even inleertijd!


Ah, dat zou natuurlijk goed kunnen, bedankt voor je reactie, ik houd het even in de gaten.


Hoi Joost,

Het inleerproces zou nu zodanig moeten zijn ,dat de juiste temperatuur wordt weergegeven.
En wat is je conclusie nu?
Reputatie 4
Badge

Op dit forum is door een moderator uitgelegd dat de sensor enige tijd beïnvloed wordt door de warmte van het scherm. 
Ik vraag me toch af hoe toon ineens dat onderscheid van het scherm dan wel kan maken in het leer proces?
Prima en laat ons je bevindingen hierna weten!

Het is normaal dat er enige tijd een terugval is. 
Heeft te maken met het inleer proces. 
Dat inleer proces gaat trouwens constant door!


Dit inleer proces betreft toch met name wanneer te starten met verwarmen om de juiste temperatuur te bereiken op de juiste tijden? De huidige temperatuur is toch eenvoudigweg een waarde uit een temperatuursensor?


Op dit forum is door een moderator uitgelegd dat de sensor enige tijd beïnvloed wordt door de warmte van het scherm. 
Dus..... nogmaals geef Toon even inleertijd!


Ah, dat zou natuurlijk goed kunnen, bedankt voor je reactie, ik houd het even in de gaten.

Het is normaal dat er enige tijd een terugval is. 
Heeft te maken met het inleer proces. 
Dat inleer proces gaat trouwens constant door!


Dit inleer proces betreft toch met name wanneer te starten met verwarmen om de juiste temperatuur te bereiken op de juiste tijden? De huidige temperatuur is toch eenvoudigweg een waarde uit een temperatuursensor?


Op dit forum is door een moderator uitgelegd dat de sensor enige tijd beïnvloed wordt door de warmte van het scherm. 
Dus..... nogmaals geef Toon even inleertijd!
Reputatie 6
Badge +1

Het is normaal dat er enige tijd een terugval is.
Heeft te maken met het inleer proces.
Dat inleer proces gaat trouwens constant door!


Dit inleer proces betreft toch met name wanneer te starten met verwarmen om de juiste temperatuur te bereiken op de juiste tijden? De huidige temperatuur is toch eenvoudigweg een waarde uit een temperatuursensor?


In de gebruiksaanwijzing staat het gewoon in. Het is mogelijk dat de temp word beiinvloed door het scherm ( paar graden plus of min ), bij een herstart. Dit temperatuurverschil trekt na enkele minuten van zelf bij. Dit is dus een normaal proces.

Het is normaal dat er enige tijd een terugval is. 
Heeft te maken met het inleer proces. 
Dat inleer proces gaat trouwens constant door!


Dit inleer proces betreft toch met name wanneer te starten met verwarmen om de juiste temperatuur te bereiken op de juiste tijden? De huidige temperatuur is toch eenvoudigweg een waarde uit een temperatuursensor?
Voor het installeren van de fix was het volgens de Toon 17 graden in huis. Direct na de update was het 'plotseling' 14,5 graden in huis. Lijkt me erg sterk aangezien er geen ramen openstonden en de update in een minuut geinstalleerd was. Is er iets veranderd aan de kalibratie van de temperatuursensor of iets dergelijks?


Het is normaal dat er enige tijd een terugval is. 
Heeft te maken met het inleer proces. 
Dat inleer proces gaat trouwens constant door!
Voor het installeren van de fix was het volgens de Toon 17 graden in huis. Direct na de update was het 'plotseling' 14,5 graden in huis. Lijkt me erg sterk aangezien er geen ramen openstonden en de update in een minuut geinstalleerd was. Is er iets veranderd aan de kalibratie van de temperatuursensor of iets dergelijks?
Zoals ik gisteren al gezegd had, de interval is inderdaad 10 seconden. Voorheen duurde dit langer had ik het idee (gebaseerd op de pulsen die hij kreeg vanaf de meter)

Soms (zeg 1 op de 5) duurt het echter aanzienlijk langer (meer dan 40 seconden)

Dit merk je vooral als je een waterkoker oid aanzet (verbruik schiet naar 1700watt) daarna zakt hij langzaam terug naar zn sluimerverbruik van 40 watt.
Toon rekent waarschijnlijk met een gemiddelde waarde, want bij 50 watt duurt het 34 seconden voor de meter een puls geeft naar toon (600omw. = 1kwh)

waarom hij gisteren op 7 8 en 9 watt bleef staan is me een raadsel (vannacht was mn laagste verbruik 40 watt, zoals normaal)


Hoi Marco,

Je blijft nog wat twijfels hebben.
Heb je al geprobeerd je adapter te verwijderen, omdat er wellicht geen goede koppeling is gemaakt?
Wat heb je trouwens voor meters? Slimme of domme?
Als je domme hebt, staat de eenheid dan goed gekozen, puls en aantal e.d.?
Zoals ik gisteren al gezegd had, de interval is inderdaad 10 seconden. Voorheen duurde dit langer had ik het idee (gebaseerd op de pulsen die hij kreeg vanaf de meter)

Soms (zeg 1 op de 5) duurt het echter aanzienlijk langer (meer dan 40 seconden)

Dit merk je vooral als je een waterkoker oid aanzet (verbruik schiet naar 1700watt) daarna zakt hij langzaam terug naar zn sluimerverbruik van 40 watt.
Toon rekent waarschijnlijk met een gemiddelde waarde, want bij 50 watt duurt het 34 seconden voor de meter een puls geeft naar toon (600omw. = 1kwh)

waarom hij gisteren op 7 8 en 9 watt bleef staan is me een raadsel (vannacht was mn laagste verbruik 40 watt, zoals normaal)
Reputatie 4
Badge
Interval is bij mij altijd rond de 10 sec geweest en nooit anders!
Dat staat toch zo ingesteld en scheeld toch niet per gebruiker o.i.d.?
Interval is bij mij altijd rond de 10 sec geweest en nooit anders!


Hoi Rob,

Idemdito.
Even afwachten wat Marco vanmiddag constateert.

P.s. een tijd niet gezien, druk, druk, zeker............
Interval is bij mij altijd rond de 10 sec geweest en nooit anders!
Reputatie 4
Badge
Op het startscherm, normaal duurde het circa 20 seconden denk ik (schatting) nu inderdaad rond de 10 seconden.
Ik had inderdaad ook het idee of dit wat sneller ging. De rest moet ik nog even uitvinden.


Daarnaast meette ik gisteren een verbruik van 8 watt terwijl de vloerverwarming pomp aan stond (minimaal 50 watt)
zodra ik de tv / verlichting aanzette, kwam er wel een realistisch verbruik in beeld (rond de 400 watt)



Ik heb vaak een stroom-verbruiker aangezet en gelijktijdig gekeken op Toon naar de wijziging.
Een afwijkend gedrag heb ik niet kunnen vaststellen.

Dus ik hoor graag van je als je vanmiddag de zaak aandachtig hebt bekeken.
Op het startscherm, normaal duurde het circa 20 seconden denk ik (schatting) nu inderdaad rond de 10 seconden.

Daarnaast meette ik gisteren een verbruik van 8 watt terwijl de vloerverwarming pomp aan stond (minimaal 50 watt)
zodra ik de tv / verlichting aanzette, kwam er wel een realistisch verbruik in beeld (rond de 400 watt)

met andere woorden: het lijkt erop dat door het kleinere interval het verbruik niet realistisch meer is.
ik zal vanmiddag nog eens aandachtig kijken naar het schermpje (zoals ik wel vaker doe :D)


Na het installeren van de update viel me op dat de interval op het elektriciteitsverbruik veel korter is (dus veel meer aanpassingen per tijdseenheid)
Kan iemand dit bevestigen?



Hoi marco,

De dagen voor de update heb ik qua grafiek vergeleken met die van na de update.
Ik zie geen extra of betere differentiatie in de grafiek voor electra.
Na het installeren van de update viel me op dat de interval op het elektriciteitsverbruik veel korter is (dus veel meer aanpassingen per tijdseenheid)
Kan iemand dit bevestigen?


Waar heb je het over? De interval van ong. 10 seconden waar elektra gebruik wordt weergegeven op het startscherm of de interval in de grafiek?