Alternatief voor Fibaro Wall Plug | Eneco Community

Alternatief voor Fibaro Wall Plug

  • 29 augustus 2017
  • 419 reacties
  • 25913 Bekeken


Toon eerste bericht

419 Reacties

Dus je ziet op deze plek bv dus geen actueel verbruik?:

Nee, helemaal niets..

Dat ziet er somber uit, zie de eerdere meldingen, hier:

https://forum.eneco.nl/slimme-apparaten-die-met-toon-samenwerken-162/alternatief-voor-fibaro-wall-plug-18083/index15.html#post214344
Nondeju, dat is balen! Zijn wel de Z-Wave Plus tussen stekkers, dus dat zou niet uit mogen maken.
Ook hier de laatste Toon firmware.
Tja, en nu..? Misschien een Donoticz Pi inrichten en kijken of de settings aan te passen zijn via een zwave USB adapter?
Hier hetzelfde verhaal. Neo Coolcam net binnen en wel te koppelen aan Toon met laatste firmware, maar alleen aan en uit te schakelen.
Geen verbruik te zien in de app of op de Toon zelf.
Das balen... Helemaal als ik lees dat het bij anderen zonder problemen werkt
Badge
@eneco Lezen we even mee? Blijkbaar kunnen mensen sinds de 5.04 update met NIEUWE Neo Coolcams deze niet meer het energie-verbruik uitlezen!! Gebruikers welke op vorige firmware reeds hun Neo Coolcam stekkers gekoppeld hadden kunnen dit nog wel. Nieuwe gebruikers, zoals ik, dus niet.

Mijn stekker geeft namelijk wel degelijk verbruik door, alleen Toon laat niets zien. In Domotics zie ik het verbruik wel netjes.

@ Eneco, graag onderzoeken en oplossen!

Ander puntje, de laatste software update is alweer 2 maanden geleden... Tevens komen er met mondjes maat nieuwe (bruikbare) functionaliteiten uit. Beetje jammer gezien we hiervoor wel betalen..
Vandaag heb ik ook 4 nieuwe Coolcam stekkers ontvangen maar ze geven geen verbruik door. Koppelen en schakelen gaat probleemloos. Ik dacht in eerste instantie dat versies in omloop waren met en zonder Z-Wave Plus dat beïnvloed op de volledige werking zou hebben, maar het is niet zo, deze nieuwe hebben ook de Z-Wave Plus aanduiding en toch geen monitoring te zien.
De andere 4 heb ik met de vorige software versie van Toon gekoppeld en doen ze het nog steeds zoals het hoort, de 4 nieuwe heb ik nou met 5.0.4 gekoppeld en die kunnen alleen geschakeld worden. Dat is de enige dat verandert is in mijn Toon opstelling sinds de eerste 4 stekkers, de software versie. Dat zal het probleem zijn, Toon softwareversie verschillen... Kunnen de software ontwikkelaars hier aandacht aan besteden?
Badge
@Folkert Kun jij uitzoeken waarom dit niet meer werkt sinds 5.04?
Reputatie 7
Badge +6
@Freekb83

Ik heb de vraag voor je uit gezet. Zodra we een antwoord hebben, dan laten we het weten in dit topic.
Ik heb nog de stekkers instellingen vergeleken tussen oude en nieuwe partij stekkers in de "Users manual" en ze zijn helemaal gelijk. Het zou dus correct moeten werken.
Bovenste rij oudere partij (dec 2018), onder nieuwe partij.

Badge
@Folkert Even een kleine update.
Gisteren heb ik de nieuwe firmware (5.2.11) geinstalleerd. Het verbruik was niet zichtbaar.
Vervolgens de slimme stekker verwijderd en opnieuw gekoppeld. Helaas nog steeds geen verbruik.

Is er al een update vanuit jullie kant?
Reputatie 7
Badge +6
@Freekb83

Ik heb als antwoord gekregen dat alleen de Fibaro FGWPE/F-102, de Aeotec Smart Switch 6 en de TKB Home TZ68G, officieel ondersteund worden. Het is geen bewuste keus geweest, dat het verbruik op de Coolcam stekkers het niet meer doen, maar is het gevolg geweest van een verandering. Of er nog een aanpassing komt, zodat het verbruik wel weer zichtbaar gaat zijn, weet ik nu nog niet, ik wacht nog op een terugkoppeling van de software ontwikkelaars hierover.
@Folkert is er al iets meer over bekend van de software ontwikkelaars per wanneer de Neo Coolcam's weer volledig kunnen gaan werken met Toon? Ik begrijp van jouw reactie dat er iets onbewust in de software is veranderd, dus het kan weer gefixt worden in een volgende firmware versie, toch?
Dat alleen die 3 stekkers officieel ondersteund worden door Toon kon ik niet zo 123 terugvinden in de Toon handleiding en via de Eneco site als ik ze wil gaan bekijken dan krijg ik "wind tegen..."
Reputatie 4
Badge +1
Het is hier hetzelfde met 1 stekker die pas geinstalleerd is, hopelijk komt het wel in orde.
Reputatie 6
Badge +2
@Berny @Sniekmaas

Ik begrijp dat jullie de stekkers graag willen gebruiken. We hebben geen bericht nog gehad dat de software aangepast wordt. Mocht dit veranderen dan laten we dit weten.

Groeten Chantal
@Folkert is er al iets meer over bekend van de software ontwikkelaars per wanneer de Neo Coolcam's weer volledig kunnen gaan werken met Toon? Ik begrijp van jouw reactie dat er iets onbewust in de software is veranderd, dus het kan weer gefixt worden in een volgende firmware versie, toch?
Dat alleen die 3 stekkers officieel ondersteund worden door Toon kon ik niet zo 123 terugvinden in de Toon handleiding en via de Eneco site als ik ze wil gaan bekijken dan krijg ik "wind tegen..."

Hoi Pedro,

Mijn Chinese kloon de Coolcam slimme stekker is net per post gearriveerd.
Dus ik uiteraard net de koppeling met Toon®️ gedaan en een verbruiker aangesloten.
En....., zoals in hoopte en eigenlijk verwachte, wordt het verbruik gewoon keurig gemeld.

Dus ra ra wat is hier aan de hand.
Wellicht dat een veldtest Toon®️ toch beter op de Coolcams reageert.
Hoe dan ook; ik heb het aan Quby gemeld, want mij lijkt dat dit onderscheidt toch niet zou mogen.

Overigens is mij vorige week gemeld dat het onderzoek nog steeds loopt.

Wordt vervolgd.

PS:
Hopelijk gaat een moderator ook nog even aan de “bel” trekken.
Bedankt @Brandje voor de mededeling van jouw bevindingen. Ik zal straks eentje ontkoppelen en opnieuw koppelen, misschien dat het weer onbewust doet met 5.9.6.😁
Graag gedaan Pedro.
Overigens is mijn bevinding ook doorgezet naar 2e lijns ondersteuning van Quby.
Er wordt door onze contact persoon dan ook gevraagd of een moderator een melding via hun kanalen wil doen.
@mAiden heeft al eerder gewezen op het vergelijken van de parameters “Verbruik weergave Sl. Stekkers” bij een veldtest Toon®️ en een productie Toon®️.
Dan moet Quby de verschillen kunnen uitlichten en oplossen.

Ik ga er van uit dat een moderator van dienst dit wel zal oppakken.
Reputatie 6
Badge +7
Hier doen de coolcams het gewoon.
Reputatie 4
Badge +1
Hier de laatste werkt ook niet wel in uitschakelen, de vorige wat ik heb werken normaal
@Brandje bedankt voor de update. Hier ook nog steeds geen verbruik.

@picardo ben jij veldtester?
Graag gedaan @M.R. VB 😀👍

Wel hoop ik dat een moderator ook nog even bij Quby aan de bel trekt, want Quby kan alleen een vergelijking maken als er ook een Productie Toon®️ z’n externe toegang beschikbaar stelt waar een slimme stekker geïnstalleerd is zonder weergave van verbruik.
@Folkert is het mogelijk dat ik aan bovenstaande voorstel van @Brandje mee werk?

Groet Maarten
Reputatie 6
Badge +7
.

@picardo ben jij veldtester?


Nee
Ik heb net een (verbruik niet doorgevende) stekker losgekoppeld, op default settings gereset, en opnieuw met Toon gekoppeld. En toch nog geen verbruik te zien met 5.9.6. Aan/uit met Toon, Toon app en Olisto gaat probleemloos behalve triggs/ scenes op basis van verbruik. Dat treedt op vier Coolcam stekkers geïnstalleerd op 03/2019, de andere oudere vier geïnstalleerd op 12/2018 doen het nog 100%. Er is toen alleen een Toon firmware update ertussen gekomen, alle 8 stekkers zijn exact hetzelfde (specs vergeleken) en van dezelfde herkende Coolcam leverancier.

Reageer