Blog

Meterstanden doorgeven via spraak

Meterstanden doorgeven via spraak
Stefan
Reputatie 2
Badge+2
  • Community Manager
  • 297 reacties
Heb jij al een slimme speaker in huis? Er komen steeds meer mogelijkheden om je slimme huis aan te sturen met je stem. Apparaten zoals de Amazon Echo helpen je met boodschappen doen, lezen recepten aan je voor tijdens het koken en vanaf nu is het ook mogelijk om via spraak je meterstanden door te geven. Eind 2016 maakte Eneco het al mogelijk om meterstanden eenvoudig door te geven via de Facebook Messenger chatbot.

De innovatie kan nu gebruikt worden door degene die de Amazon Echo al in huis hebben gehaald. Onderstaande video laat zien hoe dat in zijn werk gaat.Wat is Alexa? En Amazon Echo?
Alexa is de assistent die je hoort op Amazon Echo. De Amazon Echo is een slimme, kleine spraakcomputer die je in je woonkamer plaatst. Je kunt het apparaat opdrachten geven, zoals het voorlezen van recepten tot aan het dimmen van de lampen. Eneco heeft de mogelijkheid ontwikkeld om via de Amazon Echo je meterstanden door te geven. Eneco heeft geen connecties met Amazon en is niet betrokken bij de ontwikkeling van de Amazon Echo.

Hoe werkt meterstanden doorgeven via Amazon Echo?
Het werkt heel simpel. Heb je een Amazon Echo in huis en een oproep gekregen om je meterstanden door te geven? Roep dan ‘Alexa, ask Eneco Chatbot’. Alexa vraagt vervolgens om je meterstanden, deze worden direct verwerkt in de systemen van Eneco. Een paar minuten later vind je jouw jaarnota in je e-mail.

Stel; jij hebt straks ook een slimme speaker in huis. Waar zou jij het voor gebruiken?

2 Reacties
mpleizr
Reputatie 3
Badge+4
Hoi @Stefan Hier gekozen vooroptie 3, Dit doe ik nu al met mijn echo dot 2 🙂

De meterstanden is een mooie optie voor Eneco om mee te beginnen. Gebruik het niet vanwege slimme meters, maar top dat men hier mee begint, en laten we uitgaan dat het uitgebreid wordt met functies die in toon 3 komen / 2 richting

Brandje
Hoi Stefan,

Als Domoticz fan heb ik voor optie 3 gekozen.
Ik heb bv de Slimme Speaker van Apple op het oog.
Nog ff wachten en die is ook in Ned leverbaar.

Voor het doorgeven van standen zie ik dat totaal niet zitten. Onhandig en langzaam.
Maar gelukkig heb ik Slimme meters en ken ik dat "probleem" niet.

Reageer