energie verbruik | Eneco Community
vraag

energie verbruik

  • 14 september 2013
  • 1 reactie
  • 454 Bekeken

Geachte Eneco
Hoe is het mogelijk dat er nu via regeringswegen op de grote snelwegen de verlichting word uitgedaan om energie te besparen,maar dat tegelijkertijd in de Provincie Zuid Holland tientallen windmolens stilstaan,die per stuk 2,5 MW aan energie AAN het net leveren wat dus niet opweegt tegen deze nutteloze besparing(je hebt stroom over op deze manier)als ze draaien toch??

1 Reactie

Reputatie 6
Badge +1
Hallo Ronnie, leuk dat je op het forum bent en er een reactie hebt geplaatst.

ik denk dat je het verkeerd ziet. Er is in Nerderland geen stroom te kort. Ofdat die windmolens nu wel of niet draaien. Nederland zou zeker stroom hebben voor de straatverlichting. Maar voor rijkswaterstaat is het geen nutteloze besparing. Zij moeten, welliswaar met een grote korting, deze stroom wel kopen van energieleveranciers. Dus door de verlichting uit te doen, hebben ze geen stroomafname, dus ook geen stroom kosten. 

Nog een ander feit: de windmolens hebben een reguliere afschrijving, of hij nu draait of niet. Echter een draaiende windmolen heeft ook onderhoud nodig, dus meer kosten. Ik weet niet ofdat alle energie van windmolens opgeslagen kan worden, of  "verdampt" bij een overschot. Als het verdampt ( draaien zonder levering) bij een overcappeciteit zijn er dus alleen maar lasten engeen baten. Stil laten staan is dan beter dan laten draaien.

Reageer