Netwerkkosten per 1 augustus 2013 | Eneco Community
vraag

Netwerkkosten per 1 augustus 2013Toon eerste bericht

34 Reacties

Ik ben zojuist door Nuon gebeld door een zeer aardige dame die uitgebreid de tijd voor mij nam. Ze heeft het mij geprobeerd uit te leggen; op zich klonk het logisch wat ze zei, maar ik ga het hier niet herhalen omdat ik eerst de eindafrekening wil zien om er daadwerkelijk zeker van te zijn, dat ik snap wat ze zei. Ze heeft mij ook verteld waar ik op de eindafrekening moet letten, omdat het daar het meest duidelijk staat (blad 3 van 4). Zij garandeerde mij dat alles klopt en daar ga ik nog steeds van uit. Eindafrekening komt omstreeks 18 augustus en zeer kort daarop vinden de verrekeningen plaats. Als laatste, de jaarnota van Nuon was tot 25 juni. En tot 31 juli is er dus een overbruggingsperiode. Dat was de reden om alsnog augustus en september in rekening te brengen en achteraf te corrigeren.
Reputatie 6
Badge +1
Dan gaan we er maar even vanuit dat het uiteindelijk wel goed gaat komen en dat alles na de afrekening duidelijk is geworden.
Vandaag heb ik een brief van Nuon ontvangen. Zij hebben één en ander niet tijdig in hun systemen kunnen verwerken vandaar het in rekening brengen van augustus en september. Ik heb 72,26 teveel aan voorschot betaald. Dit ontvang ik terug op de eindafrekening, na verrekening met de overige bedragen ... wat dat betekent zie ik wel op de eindafrekening 😉. Excuses voor het ongemak en met vriendelijke groet, namens Liander. Nou, toch netjes zo´n brief.
Ja ja het enige excuus wat ze konden bedenken: niet tijdig in de systemen kunnen verwerken!
Het was ruimschoots voor 1 augustus bekend!
Treurig; ik zou als ik NUon was je een bloemetje gestuurd hebben. 
Volgens de Nuon mevrouw ben ik één van de weinigen bij wie dit is gebeurd. Dus een bloemetje had wel leuk geweest .. 😉.
Volgens de Nuon mevrouw ben ik één van de weinigen bij wie dit is gebeurd. Dus een bloemetje had wel leuk geweest .. 😉.

Zou wel eens kunnen kloppen.
Net weer even bij NUON gekeken.
En ja hoor de eindafrekening stond reeds digitaal klaar voor 18 augustus 2013.
Nog 15 euries nabetalen.
Termijn bedragen keurig verrekend en geind dus tot en met juli 2013.
Ook de meterstanden waren goed verwerkt.
11092012 (overgang naar Eneco) was exact gelijk aan de stand per 31 juli 2013.

Logisch want bij NUON heb ik verder geen verbruik gehad.
Uiteindelijk heb ik dus NIETS te klagen en heeft NUON het bij mij perfect afgewikkeld.

En Caro, nogmaals de bel kan misschien zo gaan en daar is de NUON: met een bloemmetje; ze hoeven niet bang te zijn voor het scheppen van een precedent, want jij was één van de weingen!!
Nou, de eindafrekening Nuon ontvangen en de jaarafrekening van Eneco. Nuon gaf aan dat ik een bedrag terug kreeg, wat maar een deel van de augustus-september termijnbedrag was. Hele berekening, waar ik natuurlijk niets van snapte. Toen maar even niets gedaan en alle paperassen weggestopt. En toen kwam de jaarafrekening van Eneco, en daar krijg ik een bedrag terug die op de cent na het eerder genoemde termijnbedrag aanvult. Kortom, een mooie wisseltruc maar ik heb mijn teveel betaalde termijnbedrag terug. Mijn jaarverbruik was minder maar mijn termijnbedrag gaat per 1 oktober wel omhoog, maar ik zag ergens dat daar ook een goede reden voor is. Eind goed, al goed.
Reputatie 6
Badge +1
Fijn om te horen dat het (eindelijk) allemaal naar wens is opgelost en duidelijk is.
Hoi Caro,
ik heb de eind nota van Nuon dus ook gehad, jammer dat je niet aangeeft wat je niet snapte, maar gelukkig heb je terug gekregen waar je recht op had. 
Je zegt dat je voorschotnota omhoog gaat; is dat veel dan?
De voorschotnota was misschien al te laag; je kreeg immers geld terug door de extra 70 euries die ten onrechte in rekening over aug/sept werden gebracht. 

Reageer