Je termijnbedrag na een verhuizing of overstap | Eneco Community

Je termijnbedrag na een verhuizing of overstapToon eerste bericht

33 Reacties

Krijg net de bevestiging van het termijnbedrag voor m'n net gekochte appartement - wel 15 hele euro 🙂 Eneco, kunnen jullie alsjeblieft een extra controle in het systeem inbouwen voor absurd lage termijnbedragen? Vergeleken met het historisch verbruik van de woning zal het best wel kloppen, maar hij staat al drie jaar leeg... Ik denk niet dat ik ga uitkomen met 150euro energie per jaar.
Gewoon zo laten, maar bedrag dat je zelf als reeel inschat op een spaarrekening zetten. Heb je in ieder geval de rente daarvan tot de afrekening komt. In deze crisistijd helpen alle kleine beetjes. Eneco keert er anders toch alleen maar bonussen van uit.
Reputatie 4
Badge +1
@Johan,

Dat lijkt me inderdaad een erg laag termijnbedrag. Als je het fijn vindt en liever niet het risico loopt op een (hoge) bijbetaling op de jaarnota, kunnen we je termijnbedrag verhogen. Heb je zelf al een beetje een verwachting wat je per jaar aan energie gaat verbruiken?

Groet,
Mike
@Mike - echt totaal geen idee. 't Is een tussen-appartement dat nu zonder stoken met de ramen open nog steeds niet onder de 17 graden wil zakken, maar hoe zich dat gaat vertalen naar gasverbruik? Er komt ook een groot bad in, dus dat betekent weer extra gas, maar koken gaat elektrisch, dus dat is juist weer geen gas. Maar dus wel relatief veel elektra verbruik.
@toon - Ik ga je advies volgen, gewoon verbruik in de gaten houden en m'n bankrekening niet leegtrekken voordat alle rekeningen bekend en betaald zijn :-)

Groeten,
Johan
Reputatie 3
Badge
Kan je is bij je buren vragen wat ze kwijt zijn? meteen even voelen of ze hun verwarming hoog opstoken.
Reputatie 5
Badge +3
@Johan,
Wat je ook nog zou kunnen doen, is ons bijvoorbeeld in januari/februari 2013 de meterstanden doorgeven. Dan heb je er een tijdje gewoond en heb je ook al wat wintermaanden meegemaakt. We kunnen dan je verbruik beter inschatten en aangeven welk termijnbedrag wij adviseren op dat moment. Of je het dan ook aanpast is ten alle tijde je eigen keus, maar dan kun je je wel zo goed mogelijk indekken tegen een bijbetaling op de jaarnota. Je kunt tegen die tijd de meterstanden doorgeven via een privé bericht aan een van de moderators van het forum, of telefonisch via de klantenservice.

Groet, Kelly
ik heb hier ook een vraag over. Sinds 27-06-2012 ben ik zelfstandig gaan wonen in een twee kamer woning. Op de eerste verdieping.
Ik woon hier alleen en werk fulltime en ben weinig thuis. Bij aangaan van het contract is met mij het termijnbedrag van 70 euro afgesproken.
Ik heb toen mijn termijn bedrag vrijwillig verhoogd naar 90 euro wat voor mij het maximale is wat ik kan betalen, liever nog minder.
Nu kreeg ik mijn afrekening op 05-11-2012 en gaat mijn termijn bedrag ineens naar 109 euro! Ik heb hierover contact opgenomen.
De medewerker vertelde mij dat dit gebaseerd was op tariefverhogingen. Ik kan me niet voorstellen dat ik als alleenstaande die zeer weinig thuis is
en energie zuinig is zoveel moet betalen.

De vorige bewoner woonde hier met twee volwassenen en een kind.
Ik zou graag een passende oplossing hiervoor zien.

Mvg claudia
Reputatie 3
Badge
https://forum.eneco.nl/stel-vraag-61/termijn-bedrag-na-verhuizen-4833/

Reageer