vraag

Betalingsachterstand betaald


Dag Eneco,

Ik ben hier nieuw en heb een vraag. Ik ben teruggekomen van vakantie en zag dat er een openstaande factuur was van juni 2017. Geen idee hoe ik dit heb kunnen missen echter ik heb gisteren dus ingelogd op mijn Eneco en dit middels Ideal betaald. Na bekijken van mijn email zag ik ook opeens dat dit zelfde factuur naar Das Incasso is gegaan. Ik wist niet eens dat het zo snel ging hiermee. Maar de vraag is nu wat nu? De betaling is dus al gedaan door mij terwijl ik er nu achter kom dat het ook bij Das ligt. Gaat dit nu wel goed komen? Ik zit er nl momenteel behoorlijk van te stressen hierover. Ik hoor heel graag van jullie.

14 Reacties

ter aanvulling. De betaling was over juli en niet juni zie ik nu.
Reputatie 3
@ C. Canpinar, welkom op de community en bedankt voor je bericht.

Goed dat je dit toch voor de zekerheid navraagt. Ik heb gelijk voor je gekeken en ik zie inderdaad dat je op 31 augustus 2017 een een bedrag van € 147,00 naar ons hebt overgemaakt (we geven dit ook door aan het incassobureau Das Incasso).
Er is wel nog een openstaand saldo, vandaar dat het dossier nog steeds bij Das ligt. Voor meer informatie over het openstaand saldo verzoek ik je om contact op te nemen met Das Incasso. Ze zijn te bereiken op 010-205 1830.

Groet,
Sabrina
Dag Eneco, fijn dat het eea bij jullie verwerkt is. Ik heb gekeken op mijn Eneco. Het enige wat nog openstaat is de maand augustus 2017. Hiervan loopt de laatste betaaldatum pas af op 08-09-2017! Ik kan mij niet voorstellen dat een factuur waarvan de laatste betaaldatum nog niets eens is verlopen nu al uit is gezet bij een incassobureau of überhaupt te laten staan bij ze. Het factuur wat nl bij Das liep was schijnbaar van juli 2017, omdat de termijn hiervan was verstreken. Deze is nu ook betaald.Dus augustus kan onmogelijk bij een incassobureau liggen. Waarom zou ik dan met hun over een factuur wat niet eens bij een incassobureau hoort te zitten contact met ze opnemen?
Reputatie 3
@ C. Canpinar, bedankt voor je bericht.

Het klopt wat je zegt, de maand augustus 2017 (€ 147,00) is nog niet betaald. Hoe kom je aan een betaaldatum van 8 september 2017?
De vervaldatum van deze nota is 20 augustus 2017 (dit kun je ook terugvinden op mijn Eneco). Omdat de vervaldatum van deze nota al verstreken is ,
hebben we het dossier overgedragen aan het incassobureau. Kun je hiermee verder?

Groet,
Sabrina
Ik heb een factuur in mijn bezit van Eneco welke ik zo kan laten zien waarop staat 08-09-2017 als vervaldatum. Deze nota heb ik per email vanuit jullie op 24-08-2017 ontvangen. Ik denk dat het dan een tweede herinnering is. Dit is voor jullie makkelijk na te kijken. Mocht je willen dan kan ik dit aanleveren. Maar dan nog hoort een factuur waarvan de betaaltermijn nog niet eens is verlopen nu al te liggen bij een incassobureau. Dan kan vanuit juridisch oogpunt ook helemaal niet. Als dit waar is wat jullie nu zeggen dan ben ik bang dat Eneco onterecht dus facturen naar een incassobureau overdraagt waarvan laten we zeggen de tweede betaaltermijn nog niet eens is verlopen. Jullie zijn daarmee ook in strijdt met jullie eigen algemene voorwaarden art 12.5 waarop het hele incassoproces van Eneco staat beschreven. Nogmaals het vriendelijke verzoek om eens beter en duidelijker te kijken en niet meteen te reageren zonder gekeken te hebben wat er al verstuurd is. ik verwijs je dus naar jullie eigen email van 24-08-2017.
Reputatie 3
Beste C. Canpinar.

Inderdaad, we hebben je deze e-mail gestuurd ter herinnering dat het termijnbedrag van augustus 2017 (€ 147,00) nog openstaat.
Wanneer je deze niet voor 8 september 2017 betaalt dan brengen we € 40,00 incassokosten in rekening. Feit blijft wel dat de nota van augustus is komen te vervallen en om deze reden, terecht is doorgestuurd naar het incassobureau.
Spijtig genoeg kan ik niet veel meer voor je betekenen. Ik adviseer je nogmaals om contact op te nemen met het incassobureau.

Groet,
Sabrina
Jeetje zeg zo star dus. Prima ik laat het allemaal wel los voor nu maar kom er zeker op terug.Gelukkig heb ik maar 1 jaar contract afgesloten met als redenatie ervaren dan pas verder kijken. Nooit gedacht dat mijn besluit zo snel zou zijn. Tot april 2018 dan maar.
Reputatie 6
Badge +4
Laat als eerste voorop stellen, dat ik me niet 1 2 3 tussen zo topic in kom.. Maar nu wou ik wel het 1 en ander even zeggen nu..

@SabrinaM,

Nota van aug van de Topicstarter kan nooit terecht zijn, om deze door te sturen naar DAS.. Zo nota dien namelijk aan een x aantal voorwaarde te voldoen, zover mij bekend is..

1: te laat bent met betalen (Indeze case klop dat dus, vervaldatum was 20 aug.)

2: voor de openstaande rekening eerst een aanmaning (herinnering) hebt gekregen ( Dit klop dus ook, geef topicstarter ook aan.)

3: en niet binnen 14 dagen na de dag van het ontvangen van de aanmaning hebt betaald. (Deze is nog niet verstrekken, topicstarter heeft nog tot 7 sept om de openstaande nota van aug bij Eneco te betalen..)

Ik gok als meneer naar consumentenbond zou stappen, dat meneer sterk staat..

Mag ik er volledig naast zitten, dan hoor ik dat natuurlijk graag.. Maar zover ik weet zijn bovenstaande de 3 voorwaarde waar aan voldoen moet worden, alvorens het naar een incassobureau gestuurd kan worden..
Reputatie 4
Badge +2
@ mAiden @C. Canpinar

Wat goed dat je onze kritische vragen stelt, mocht @C. Canpinar deze vragen ook nog hebben, dan adviseren we je contact op te nemen met onze afdeling creditmanagement of je mag je klacht kenbaar maken via DAS. Op deze manier bekijken het incassotraject opnieuw.
Ik probeer juist te begrijpen hoe het kan dat een nota waarvan de betaaltermijn die door jullie is vastgelegd ( uiterste betaaldatum) gewoon ligt bij een incassobureau. Door te zeggen neem maar contact op met het incassobureau is kort door de bocht. Deze handelen enkel in opdracht van Eneco. Daarom is de werkwijze die beide instanties hanteren zeker waard om dit elders te laten toetsen. Dit zal ik zeker ook doen omdat de werkwijze naar mijn mening volledig onterecht is. Jullie negeren notabene door jullie opgestelde algemene voorwaarden. Daarnaast accepteert Das onder deze voorwaarden bij mij te incasseren.
Audrey wrote:

@ mAiden @C. Canpinar

Wat goed dat je onze kritische vragen stelt, mocht @C. Canpinar deze vragen ook nog hebben, dan adviseren we je contact op te nemen met onze afdeling creditmanagement of je mag je klacht kenbaar maken via DAS. Op deze manier bekijken het incassotraject opnieuw.Beste Audrey,

Ik snap even niet waarom alles via Das moet? Ik weet überhaupt niet eens wat hier in godsnaam gaande is. Ik denk dat ik met mijn verhaal in het begin vrij duidelijk was. Na jullie reactie met antwoorden begin ik eigenlijk wel sterk te twijfelen of jullie incassotraject waar jij het over hebt sowieso wel goed is. In het begin had ik juni 2017 openstaan! Deze heb ik via Mijn Eneco middels Ideal betaald. Dit wordt door jullie ook bevestigd. Ik geef vervolgens aan dat ik zie dat juni 2017 al bij Das incasso lag omdat deze een email hadden verstuurd. Ik vraag aan jullie wat er met deze nota moet gebeuren. Ik krijg vervolgens als antwoord dat de nota van juni 2017 betaald. Maar de hele incassotraject bij Das blijft omdat augustus 2017 open staat. Dat deze nota bij Das ligt klopt sowieso niet aangezien de betaaldatum volgens jullie eigen gegevens 8-9-2017. Wat heeft deze nota bij Das in eerste instantie te zoeken? Is het normaal dat jullie een klant wat overgedragen was aan Das al het incasso werk vanaf heden door hen ofzo laat lopen? Dus gewoon lekker met ophoging van incassokosten. Uiteraard stel ik deze kritische vragen zelf ook omdat ik vindt dat het hele incassotraject van Eneco met Das de plank volledig misslaat. Ik wil dat dit doorgegeven wordt aan jullie creditmanagement en mij hierover van reactie voorzien.
Reputatie 7
Badge +6
@C. Canpinnar

Je hebt inderdaad tot 8 september om de nota van augustus te betalen, in tegenstelling tot onze voorgaande berichten, onze excuses daarvoor. Wanneer deze nota na 8 september nog openstaat sturen wij deze nota door naar DAS, zo lang je daar nog een dossier hebt lopen.
Kijk dit geeft duidelijkheid; ik volgde dit topic al met "kromme tenen" ivm de duidelijk aangegeven vervaldag die nog niet verstreken is.
Ik dank vriendelijk voor het eindelijk begrijpen van dit hele verhaal. Alleen het jammere is dat ik hier de nodige moeite ervoor moest doen om het verhaal bij verschillende mensen proberen aan te kaarten.

Reageer

    Cookie Policy

    Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies om je gebruikservaring te verbeteren. Meer info.

    accept