Vraag over vloerverwarming en stadsverwarming | Eneco Community
vraag

Vraag over vloerverwarming en stadsverwarming

  • 20 december 2015
  • 0 reacties
  • 717 Bekeken

  • Doet lekker mee (level 6)
  • 3 reacties
Goedenavond allemaal,

Enkele maanden geleden zijn wij een nieuwe woning betrokken. Het is een woning uit de jaren 90 (1998) en onderdeel van een duurzaam energieproject. Alle woningen hebben daarom stadsverwarming en/of vloerverwarming + WTW en HR+ glas.

Ideaal voor de kosten laag te houden, echter moeilijk om het heel behaaglijk te houden. De vorige eigenaar heeft namelijk gekozen voor een installatie met stadsverwarming en daarnaast vloerverwarming. Bij de overdracht hebben wij de uitleg gehad dat de thermostaat altijd op 20 moet staan om het lekker warm te houden. Maar hoe wij het ook proberen, de temperatuur bedraagt hier standaard 24 graden...zonder enige moeite en (naar het schijnt) slechts 4 GJ in 3 maanden tijd.

Dus ik heb de oude bewoner gevraagd of er manieren zijn om de boel beter te regelen maar hij had daar weinig antwoord op. Alleen de thermostaat op de laagste stand zetten en verder niks. Echter nu zien wij als wij in de tweede meterkast kijken (waar de vloerverwarming + verdelers + pomp zit) twee draaiknoppen...van de ene weten we wat het doet...van de andere niet. Wellicht weet iemand van jullie meer hiervan? Het gaat dan om de LINKER draaiknop. Hier staat een schaalverdeling van 1 tot 5 op. (Hij staat nu op 2).

De WTW heeft tevens een naverwarming. Deze stand staat nu op 18, dit was volgens de vorige eigenaar de stand waar deze al 18 jaar op stond. Zou het eveneens mogelijk zijn om hier een gewone thermostaat op aan te sluiten? Bijvoorbeeld een "toon" of een NEST?

Zie link voor een foto: http://postimg.org/image/6dkjps0xr/

0 reacties

Nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer