Uitbreiding groepenkast | Eneco Community
beantwoord

Uitbreiding groepenkast

  • 20 januari 2019
  • 9 reacties
  • 444 Bekeken

wat in de groepenkast aanpassen voor inductiekookplaat en combi-oven?
icon

Beste antwoord door ThehogNL 21 januari 2019, 20:17

Maar advies luidt eigenlijk wel, haal er een electricien bij die je hierin kan adviseren en het voor je kan installeren.
Bekijk origineel

9 Reacties

Reputatie 6
Badge +3
Dat is wel een erg open vraag. Hangt helemaal van af wat voor groepenkast je nu hebt en welke inductiekookplaat en combi-oven je gaat kopen. Doe eens een foto van je groepenkast en geef de type nummers van de apparatuur en we komen een eind verder.
En wat voor aansluit capaciteit binnenkomt? 1x35A of 3x25A.

Reputatie 6
Badge +3
Maak nog eens een foto van je slimme meter en het stuk daaronder

Reputatie 6
Badge +3
Ok wel duidelijk zo.
Je hebt een 1-fase huis aansluiting (te herkennen aan maar 1 pijltje bij L1 op de slimmer meter, bij L2 en L3 staat niks).
Ook je groepenkast is 1 fase (te herkennen aan je 1-fase hoofdschakelaar, de rode) links.

Je heb echter wel een klein kastje. Nog maar twee sloten vrij. Voor een kookgroep (voor je inductieplaat) heb je al twee sloten nodig. Daarnaast nog 1 voor je combi-oven en 1 voor je vaatwasser. En dat gaat dus niet passen dan.

Twee opties nu:

Of je laat de kast vervangen door een grotere kast (met 2x 12 sloten ipv 1x 12 sloten) en steekt alles over. Dan plaats je 2x een nieuwe installatieautomaat voor je vaatwasser en combi-oven naast groepen 1 en 2 en plaats je de kookgroep installatieautomaat (https://www.groepenkastbestellen.nl/abb-fornuisgroep-1-fase-16a/) naast groepen 3 en 4.

Of je plaatst naast de huidige kast een kleine nieuwe kast met 6 sloten. Hierin stop je dan een nieuwe aardlekautomaat, en daarop sluit je dan de 2x nieuwe installatieautomaat voor je vaatwasser en combi-oven en de kookgroep automaat.

De eerste optie is het mooist vind ik. Blijft alles in 1 kast. Optie twee is het makkelijkst qua uitbreiden, want dan hoef je de huidige spul niet eerst te verwijderen.
Reputatie 6
Badge +3
Maar advies luidt eigenlijk wel, haal er een electricien bij die je hierin kan adviseren en het voor je kan installeren.
Dank voor je reactie.
Nu weet ik waar ik aan toe ben en niet voor een verrassing kom te staan.
Reputatie 6
Badge +3
En vergeet natuurlijk niet de kabels die extra nodig zijn vanuit je groepenkast naar je keuken.

Reageer