Huur warmte afleverset 2014 | Eneco Community

Huur warmte afleverset 2014


Met de tarieven voor wamte 2014 is er wel wat veranderd. Volgens de Warmtewet mag het vastrechttarief niet hoger zijn dan € 254. Dit is aanmerkelijk lager dan Eneco berekende in de jaren vóór 2014. Om dit te compenseren wordt de huur van de warmteafleverset ongeveer met hetzelfde bedrag verhoogd. Hiervoor is kennelijk geen wettelijk bedrag. Ik ben hiermee dan ook niet accoord. Wat is de reden dat deze huur nu ineens zo wordt verhoogd?? Graag uitleg hierover voor ik verdere stappen onderneem.

Gr. Blackjes

139 Reacties

Reputatie 1
Badge
Beste Blackjes, het is inderdaad schandalig, ik heb zelf ook al een topic geplaatst met de naam WARMTESET 142,5 % VERHOGING. Hoe meer mensen er reageren hoe eerder deze schadalige verhoging wordt terug gedraaid. Zelf ben ik ook al bezig de politiek, de consumentenbond, radar en kassa te mobiliseren. Hoe meer mensen er reageren hoe beter.
Hallo edkuyer, ik wil zelf ook wel reageren naar Radar, Kassa en de Consumentenbond. Maar hoe bereik je die?? We moeten ons samen sterk maken, want dit rijst de pan uit. Ik hoor graag van je.

Gr. Blackjes
Reputatie 1
Badge
Beste Blackjes, kijk maar op de site van de betreffende progamma's.
Reputatie 1
Badge
beste Blackjes, momenteel zijn we ook al bezig op het forum van RADAR. later meer. 
Goedemorgen,

Ik ben het ook totaal niet eens met deze verhoging.

Ik heb e.e.a reeds aangekaart bij de ACM. Zag geen andere mogelijkheid, aan de telefoon (het speciale "warmtenummer") kon men geen goede uitleg geven en geen oude nota's inkijken gedurende al een dag of drie. Daarnaast kon ik mijn vraag/klacht niet schriftelijk kwijt bij Eneco omdat ik al een week de melding krijg, dat er een fout is opgetreden en of ik het maar opnieuw wil proberen. 
Ik ben het helemaal eens met dhr. Kuijer over de absurde verhoging van de huur van de warmte-afleverset.
Het riekt inderdaad naar een compensatietruc. Ik ben erg benieuwd naar het afschrijvingsbeleid van Eneco dat het mogelijk maakt om de afschrijving aan het eind van een periode te verdubbelen. Ik ken deze methode niet maar ik weet één ding zeker en dat is dat Eneco er beter van wordt. Gaat er eindelijk eens iets omlaag en ja hoor, je kunt er op wachten, het wordt gelijk elders weer van je weggepakt.
Maar nu het nog voor elkaar krijgen om gericht te protesteren. Ik zal ook bij radar kijken wat ik kan doen. Daarnaast lijkt het mij in ieder geval zaak Eneco zelf een protest te sturen.
Reputatie 1
Badge
Beste Ans, een goede zaak dat je ook bij ENECO gaat protesteren, hoe meer hoe beter.
beste Blackjes, momenteel zijn we ook al bezig op het forum van RADAR. later meer.


Beste edkuyer, ik heb ook inmiddels geschreven naar de redacties van KASSA, RADAR en de CONSUMENTENBOND. Het programma van Kassa van avond gaf ook niet veel soulaas.
Beste allemaal,

Zoals ik ook al in een reactie in het onderwerp van edkuyer aangaf vind ik dit ook schandalig.
1 door de nieuwe warmtewet krijgen we eindelijk gelijk in ons argument dat de warmtetarieven te hoog zijn. Eneco compenseert dat nu met de huur van de warmteset. Een wat mij betreft erg doorzichtig truukje.
1 De huur van de warmteset zou niet meer mogen bedragen dan de afschijving
2 er is nu een verhoging van 75% doorgevoerd

Dat zou betekenen dat de afschrijving plotseling 75% hoger is?
Reputatie 1
Badge
Beste RvM,
De verhoging van de warmteset is geen 75% maar het schandalige tarief van 142,5%.
ENECO rekende in 2013 voor een warmteset incl. de meter een bedrag van € 95,41, voor 2014 geld een huur tarief van € 170,61 excl. de meter, deze wordt in het vastrecht berekend voor een vastgesteld bedrag van € 24,54. Hierdoor stijgt het totale tarief met € 4,00 i.p.v. tot drze door de diversen medewerkers van ENECO voorspeld daling van € 20,00.
 
Beste allemaal,

Het is inderdaad schandalig wat voor praktijken er door sommige gerenommeerde wordt ondernomen om vaste klanten geld af te troggelen. In plaats van het toepassen en uitvoeren van de wet waar deze werkelijk voor bedoeld is namelijk het " niet meer dan anders principe" hebben zij extra personeel ingehuurd om de zogenaamde mazen in de wet te ontdekken. Nou het resultaat is er door de huur van de warmteset maar te verhogen.  Het is echt schandalig. Heb bij ENECO via 2 kanalen aangegeven (schriftelijk en telefonisch) het niet eens te zijn met deze huursverhoging. Uiteraard en verwacht geen bevredigend antwoord gehad, dus nu maar eens kijken waar ik met mijn klacht verder naartoe kan. Gelukkig zijn er meerdere mensen welke het niet eens zijn met deze verhoging en laten wij onze krachten bundelen. 
Ik ben van de week onaangenaam verrast door de brief van eneco inzake nieuwe tarieven stadsverwarming.
Als ik de tarieven van 2013 bekijk zie ik vastrecht van 386 euro nu wordt dit 448 euro. Vastrecht en afleverset.
de afleverset stelt bijna niets voor, een paar buizen en terugslagklep. Totale verhoging alleen vastrecht is 20procent. De gebruikskosten gaan marginaal omlaag.
Per maand weer een verhoging van ruim 6 euro, schandalig en ik ga zeker bezwaar indien maar helaas, ook in 1980 bij mijn vorige woning is het met stadsverwarming meer stadsverarming. Waarom de kosten van de warmteverdeelset niet lager.
bij een klantaantal van ruim 100.000 stadsverwarmingsgebruikers is dit per jaar 7 miljoen meer inkomsten.
ook oudere woningen waar sv alleen levert en apart warm water ook geleverd wordt  worden de kosten op dezelfde wijze berekend,

ik ga er van uit dat in voorgaande jaren het tarief toch kostendekkend geweest is?

ruud valentijn
Reputatie 1
Badge
Beste Ruud, is het mogelijk het vastrecht van 2013 te specificeren? Ik kom n.l. op bijna de zelfde bedragen uit voor 2014 als van 2013?
Reputatie 4
Badge +1
Allen,

We begrijpen dat de nieuwe warmtewet en de tarieven vragen oproepen. We vinden het belangrijk dat hierover geen onduidelijkheden bestaan bij onze klanten. We zijn op dit moment bezig om een duidelijk antwoord te formuleren op de meest gestelde vragen, zo ook op de verhoging. Jullie kunnen op korte termijn onze reactie hierover verwachten.

Groet,
Mike, Eneco
Reputatie 1
Badge
Beste Mike, de verduidelijking van de warmtewet is niet relevant, alleen de uitleg over de schandalige huursverhoging van 142,5% is noodzakelijk. Of eigenlijk helpt alleen maar het terug draaien van deze verhoging. 
Beste Mike,

Ik ben het met Ed eens. De warmtewet is ook mij volkomen helder alsmede de noodzaak om een warmtewet te hebben (bescherming consument.) Waar het mij omgaat is de absurde verhoging, welke doorgevoerd is door jullie, voor de warmtewisselaar. Mijns inziens is dit niet te rechtvaardigen.

Groet,
Gridje
Beste Mike,

Waar alles om draait is de absurde huurverhoging van de warmte afleverset.
Het is gedwongen winkelnering om de warmte af te nemen bij Eneco.
En hier wordt nu op een niet al te nette manier misbruik van gemaakt.
Reputatie 1
Badge
Beste forum leden, woensdag 19 maart 2013 zijn er gemeenteraad verkiezingen. De locale gemeenteraadsleden kunnen uw steun goed gebruiken en wij kunnen hun steun goed gebruiken. De gemeenten zijn n.l. de aandeelhouders van ENECO. Laad onze gemeenteraadsleden de aandeelhouders aanspreken op de schandelijke prijsverhoging van de warmteset met 142,5%. Bel of mail de raadsleden met je vraag over deze prijsverhoging.
Reputatie 1
Badge
Beste Mike,
Ik had gehoopt op een helder antwoord op mijn vraag, blijkbaar is een helder antwoord moeilijk tegeven want tot op heden heb ik nog niets gezien. 
Inderdaad absurd die verhoging van de huur van de warmte-afleverset. Is die apparatuur zo maar ineens 3 x zo duur geworden ?  Ook in deze wereld is het alleen maar graaien. Energie leveren moet weer door staat de staat geregeld worden door mensen die willen werken voor hun geld.
Reputatie 4
Badge +1
Hallo edkuyer,

Je kunt inmiddels een reactie lezen op onze website over de Warmtewet. Bovenaan de website, kun je kiezen voor jou regio. Als je hier nog vragen over hebt, laat het gerust weten.

Groet,
Mike
Heb de uitleg over de warmtewet gelezen waarin verteld word dat het vastrecht van de warmtewisselaar vorig jaar bij het andere vastrecht was inbegrepen en dus niet vermeld op de rekening. Heb alle vastrecht van 2013 opgeteld en kom op een bedrag van € 375,22. Het totale
vastrecht in 2014 wordt € 449,15. Een verhoging van € 73,93 oftewel 19,7 %. Kortom, naar mijn idee worden we, zoals diverse voorgangers in deze topic al hebben vermeld, gewoon bestolen.
Reputatie 1
Badge
Beste broed56,
In de uitleg over de warmtewet schrijft ENECO letterlijk; "dat het bedrag onder de post Warmte afleverset CW4 ( warmtewisselaar ) is gestegen, komt doordat een deel van de kosten voor de afleverset zijn verschoven van de post VASTRECHT naar de post WARMTE AFLEVERSET CW4 ( warmtewisselaar ) . Dit kunt u zien doordat het bedrag onder post AFLEVERSET hoger is geworden en het bedrag onder de post VASTRECHT lager. ". Dit hou dus letterlijk in dat de klanten van ENECO die geen afleverset  hebben jaren lang veelste veel hebben betaald. Ik zou me hierover erg genaaid voelen. Dit is maar één van de onwaarheden die ENECO in haar uitleg heeft staan.
Dik gedrukte letters gebruiken komt schreeuwerig over!
Is tegen de huisregels; gewone letters en woorden lezen ze hier ook hoor!!:p
Reputatie 4
Badge
Gelukkig is het niet heel het bericht, maar slechts een paar woorden om iets duidelijker te maken.

Reageer