Afleverset vervangen en nu een dip in het warme water | Eneco Community
vraag

Afleverset vervangen en nu een dip in het warme water

  • 18 april 2018
  • 2 reacties
  • 372 Bekeken

Hallo, een maand geleden is onze afleverset vervangen. Waar we met de oude afleverset /warmtewisselaar een continue stroom warm water hadden, hebben we nu te na enkele minuten ineens koud water dip van ongeveer een minuut. Hierna krijg je weer langzaam warmwater. Bij het douchen is het erg vervelend om ineens een koude plens water over je heen te krijgen.

Maandag is er een monteur geweest van Eneco en die zei dat alles 'perfect' functioneerde ondanks dat hij zelf ook constateerde dat er opeens koud water uit de kraan kwam. Hij kwam ook met een verhaal over restwarmte in de wisselaar maar dat gaat er bij ons nog steeds niet in. Immers wordt het water in de warmtewisselaar op temperatuur gehouden. Wel bleek dat de aanvoertemperatuur 59-60 graden was. Maar daar kan het niet aanliggen zei hij. We moesten er maar mee leren leven. Nou daar denken wij toch iets anders over en vandaar dat wij graag of er meer mensen zijn die hier last van hebben en of zij een oplossing weten. Wij vinden het zonde om de douche eerst 5 minuten aan te moeten zetten ...

Alvast bedankt voor jullie antwoorden en of ideeën 🙂

Wij wonen in Utrecht Leidsche Rijn in een appartement op de hoogste verdieping (4)

2 Reacties

Reputatie 7
Badge +9
Ik zou in eerste instantie niet aan de ketel denken. In de meeste combiketels zit een kleine boiler die voldoende volume bezit voor een douche. Als niemand tijdens het douchen stiekem water aftapt (afwas) dan als volgt handelen.
Kijk eerst eens naar je mengkraan. Daar zit een regelmechanisme in die de ingestelde temperatuur gelijk dient te houden. Dus ook al zou de temperatuur van de ketel/boiler iets zakken, dan dient de mengkraan dit te compenseren. Kalkafzetting is meestal de oorzaak. Dat kan in de toevoerzeefjes of in de perlator van de kraanzitten. Dus kraan er af en ontkalken. En anders dient de mengkraan vernieuwd te worden. En niet besparen op een mengkraan hoor, anders heb je over een jaar hetzelfde probleem. Leg ook de douchekop een nachtje in een azijnoplossing en hij is weer als nieuw. Als dit allemaal niet heeft geholpen, dan zou ik me pas weer op de ketel concentreren.


Als je tijdens het douchen tempertuurverschillen waarneemt sluit dan het douchewater af en controleer de temperatuur van het water uit b.v. een wastafelkraan even. Is deze constant, dan ligt het zeker aan de mengkraan/douchekop.
Dankjewel voor je reactie. Wij hebben geen ketel maar een warmtewisselaar van Eneco. De dip is op alle kranen, zowel met of zonder thermostaatknop. Het ligt dus niet aan de kranen of dat er elders water wordt getapt want dat hebben we dus uitgesloten.

Reageer