In één dag met een elektrische auto naar de sneeuw? Het kan! | Eneco Community
Blog

In één dag met een elektrische auto naar de sneeuw? Het kan!

  • 12 december 2017
  • 0 reacties
  • 1415 Bekeken
In één dag met een elektrische auto naar de sneeuw? Het kan!
Reputatie 3
Badge +1
  • Oud-Community manager
  • 26 reacties
Geïnspireerd door het huidige weer, wil ik jullie dit filmpje nog een keer laten zien!

Hierin bewijst Eneco dat je met een moderne elektrische auto nu al onbezorgd op wintersport kan.

De reis duurde 12 uur inclusief de 5 stops


Autotester Rutger Middendorp ging het experiment aan. Hij reisde voor Eneco met een elektrische auto van Utrecht naar het Zwitserse Interlaken, een afstand van pakweg 1000 kilometer.
On-the-go doet Rutger verslag van de reis en geeft hij informatie en tips.

Inclusief vijf stops bij snellaadpunten duurde de reis 12 uur. Voor het laden werd de Eneco laadpas gebruikt, behalve bij de Tesla Superchargers. Door deze route elektrisch te rijden bespaar je circa 90 kilo CO2 uitstoot. Als je om de 200 kilometer een laadstop maakt, haal je met alle bovengenoemde auto’s zonder stress de sneeuw. De reis duurt dankzij stops bij snellaadpunten niet uitzonderlijk veel langer dan als je met een benzine- of dieselauto ten minste om de twee uur rijden pauzeert.


Ook met de middenklassers kun je prima op vakantie


Langere (vakantie)ritten in elektrische auto’s zijn nu mogelijk door twee ontwikkelingen: er komen steeds meer elektrische automodellen op de markt met een bereik van honderden kilometers en het netwerk van snelle oplaadpunten groeit in heel Europa in hoog tempo. Wat eerst alleen kon met exclusieve auto’s lukt vanaf nu ook met middenklassers. De nieuwe Volkswagen e-Golf, de Hyundai IONIQ Electric en de nieuwste BMW i3 hebben een range van maximaal 300 kilometer. Het bereik van de nieuwe Renault Zoë is 400 kilometer en met de nieuwe Opel Ampera-E kun je 500 kilometer ver komen op één batterij. De nieuwe Tesla Model S, heeft zelfs een range van maximaal 600 kilometer.

Altijd groene stroom, ook in het buitenland


Ook in het buitenland laad je met de laadpas van Eneco altijd automatisch groene stroom. Zo weet je zeker dat je in je elektrische auto ook echt op duurzame energie rijdt. Iedere geladen kWh bij een laadpaal wordt door Eneco vergroend met 100% HollandseWind®️. Met de Eneco laadpas kun je terecht bij veel laadpunten in Duitsland en Zwitserland. Bijvoorbeeld bij de laders van Allego of The New Motion. Tesla rijders kunnen in heel Europa gebruik maken van Tesla’s Supercharger netwerk. In 2021/2022 wordt het omslagpunt verwacht waarop elektrisch rijden inclusief de aanschafkosten van de auto goedkoper is dan rijden op benzine of diesel.


Wil je weten hoe je jouw wintersportbestemming kunt bereiken met een elektrische auto?


Hier vind je vier routekaarten naar populaire skigebieden in verschillende Europese landen. Meer weten over Elektrisch Laden van Eneco? Kijk op www.eneco.nl/elektrischladen

0 reacties

Nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer