Zonder dak toch zonne-energie | Eneco Community

Zonder dak toch zonne-energie

  • 20 februari 2019
  • 0 reacties
  • 770 Bekeken
Zonder dak toch zonne-energie
Reputatie 4
Badge +3
Heel Nederland wil aan de zonne-energie, maar niet elke woning heeft een (geschikt) dak voor panelen. Geen probleem, daar hebben we oplossingen voor.

In 2018 zijn er in Nederland 4,6 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd. Groot deel van de Nederlandse bevolking woont echter in een appartement, flat, monumentaal pand of is huurder. Het plaatsen van zonnepanelen boven eigen hoofd is daardoor simpelweg geen optie. Eneco helpt Nederland omschakelen naar zonne-energie: maak kennis met Eneco ZonneHub™️ of Eneco StukjeZon®️.

Zonne-energie via het dak van een ander

Zonnepanelen op andermans dak, dat is Eneco ZonneHub™️ in een notendop. We plaatsen zonnepanelen op een dak dat wél geschikt is. Vaak bij jou in de omgeving. Bijvoorbeeld op een school, het clubhuis of het dak van het huis naast je. Op die manier ontvang je ook zonder (geschikt) dak zonne-energie en halen we samen het meest uit de zon.

Een mooi voorbeeld hiervan is de familie van Veen. Zij zijn “mede-eigenaar” van zo’n collectief zonnedak bij hen in de buurt. Hierdoor zijn ze groen bezig én besparen ze direct op de energierekening!Bekijk hier meer over Eneco ZonneHub™️.

Iedereen zonne-energie

Nederlanders zijn gek op de zon en pakken het liefst alle zonnestralen mee. Met Eneco StukjeZon®️ wordt het nóg makkelijker om gebruik te maken van zonne-energie. Je hoeft namelijk niet op zoek naar paneelruimte en je geen zorgen te maken dat het niet past in je financiële plaatje. Met StukjeZon ontvang je zonne-energie uit een Nederlands zonnepark. Snel en moeiteloos zonder gedoe.

In bijvoorbeeld het Veendamse zonnepark liggen 50.000 zonnepanelen en met Eneco StukjeZon krijg je een deel van de opbrengst uit dit park. Per StukjeZon jaarlijks 250 kWh, wat de gemiddelde opbrengst is van een zonnepaneel. Je kunt als energieklant van Eneco maximaal 5 keer een StukjeZon afnemen. Samen produceren we uit alle zonneparken waarvan Eneco stroom afneemt, jaarlijks zo’n 160.000mWh. Dit is genoeg voor ruim 50.000 huishoudens.

Nog een voordeel: als het weer niet mee zit en er dus minder zonne-energie opgewekt kan worden, krijg je toch gewoon de 15 euro korting per StukjeZon per jaar verrekend op je jaarnota. Daar word je lekker opgewekt van!

Een StukjeZon regel je eenvoudig online. Omschakelen is dus best makkelijk. Al 25.240 mensen gingen je voor.

Jouw woning geschikt/ongeschikt

Wil je meer weten over jouw woonsituatie en of jouw dak misschien geschikt is voor zonnepanelen? Doe hier de omschakelscan van onze partner Suniverse. Zo weet je in 4 stappen meer over jouw woning en hoe deze te vergroenen.

0 reacties

Nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer