Wasdroger met slang op warmtewinner? | Eneco Community
vraag

Wasdroger met slang op warmtewinner?

  • 16 januari 2018
  • 2 reacties
  • 617 Bekeken

Aangezien mijn CV ketel dit jaar aan vervanging toe is ga ik eens nadenken hoe met de huidige technieken met een redelijke investering een zo goed rendement te bepalen.
Dan kijkend naar de warmtewinner van eneco. Die afhankelijk is van de mechanische ventilatie. Kan ik mooi op aansluiten. Naast de mechanische ventilatie staat de wasmachine en droger. Deze droger (met slang) is nu aangesloten op de afvoer van de mechanische ventilatie.

De vraag is kan ik de afvoer van mijn droger aansluiten op de 'aan' voer de eventuele WW installatie?

2 Reacties

Reputatie 5
Badge +3
Hoi @M. Goudappel,

Bedank voor het stellen van je vraag. Zeker een goed plan te kijken naar mogelijke duurzame besparingen tegen een redelijke prijs! De wens die je hebt is momenteel nog niet te realiseren. Meer algemene info over de WarmteWinner vind je hier terug, met ook een doorverwijzing naar onze specialisten op het gebied van onze compacte warmtepomp voor eventuele verdere, specifieke vragen.

Groet,

Rodney
@M. Goudappel goed idee! Wil ik ook... Jammer dat op dit moment alle 'vernieuwende' oplossingen nog stand-alone zijn. Het gaat mij (ons?) juist om het samenvoegen en op elkaar aansluiten van de verschillende 'dingen' in huis.

Mijn CV ketel is bijna 13 jaar en moet binnenkort dus ook vervangen worden (zegt mijn 'onderhoudsmannetje'). Ik woon niet een een 'warmte gebied' en kan dus nog niet helemaal van het gas af. Binnen welke tijd wel? Weet ik niet. Ik kan het antwoord niet vinden. Ik zit ook niet in 'die' business, en heb ook geen tijd en zin om er helemaal achteraan te gaan. Eneco, weten jullie het wel?

En dan wil ik graag een persoonlijk (voor mijn huis en huishouden) plan met de tussenliggende stappen:
> welke nieuwe CV ketel nu? (CW5 of CW6), vermogen?
> Boiler (nu gekoppeld aan de ketel) er wel of niet uit? (op gas gestookt, maar op stroom constant houden)
> evt. aansluit op zonneboiler?
> evt. aansluiten op warmtewinner (is dat mogelijk?)
> impact van zonnepanelen: een paar (wachtend op beter rendement), precies genoeg of mijn dak vol
> koken van op gas naar electra
> Nog geen glasvezel, dus nog geen nerdalize box. Wanneer wel? Hoe kan (gaat) deze samenwerken met warmtewinner en mijn (oude) boiler)?
> als ik straks dan toch de zonnepanelen op mijn dak leg (even los van het aantal), opslag via powerwall. Optimalisatie van gebruik eigen stroom voor boiler, en apparaten in huis.
> ...

Ik wil graag maar merk dat het overgaan tot actie met losse oplossingen, het regelwerk en de onzekerheid van hoe dit allemaal in elkaar moet gaan passen, mij weerhoud om echt in actie te komen.

Ik ben met mijn overstap naar Eneco ong. 40euro per maand omlaag gegaan, dus heb er best iets voor over om het door Eneco allemaal te laten regelen. Dus niet alleen ideeen en mogelijkheden aanbieden, (en stiekem alleen nog maar Gas en Stroom aanbieden), graag ondersteuning met het regelen en samenbrengen van alle losse oplossingen in een goed en geloofwaardig plan op maat...

Kom met een oplossing om die restwarmte van (ook mijn) wasdroger (door de Toon verspillingschecker aangeduid als 'slecht, maar ik gooi m er niet uit), her te gebruiken voor andere warmte doeleinden en behoefte.

Graag..!

Alvast bedankt

Reageer