Verduurzamen van je huurwoning. Wat kan jouw verhuurder voor je doen? | Eneco Community

Verduurzamen van je huurwoning. Wat kan jouw verhuurder voor je doen?

  • 18 april 2019
  • 0 reacties
  • 327 Bekeken

Reputatie 4
Badge +3
Wil je grote aanpassingen aan je huurwoning doen om deze te verduurzamen? Zoals het aanbrengen van dubbel glas, de installatie van een warmtepomp of zonnepanelen op het dak? Dan is je verhuurder verantwoordelijk. Als je wilt weten wat voor jouw huurwoning mogelijk is, neem dan contact op met de verhuurder.

Voor de verhuurder zelf kan een duurzamere woning ook interessant zijn. Want hoe zuiniger de woning, hoe meer huurpunten de woning krijgt. Met meer huurpunten gaat de maximale huurprijs omhoog, wat interessant is voor de verhuurder. Aan de andere kant: de huurder betaalt op haar beurt minder aan energiekosten.

Een paar punten van aandacht:
  • Er mag alleen een huurverhoging toegepast worden als de huurder vooraf toestemming heeft gegeven aan de woningverbetering (of in een woningcomplex 70% van de huurders)
  • De nieuwe huurprijs mag niet hoger zijn dan is toegestaan bij het nieuwe puntenaantal
  • De huurverhoging moet redelijk in verhouding staan met de gemaakte kosten die de verhuurder heeft gemaakt. Als de verhuurder even een kitspuit langs de ramen haalt en vervolgens een verhoging toepast van 75 Euro, dan is dat niet redelijk.
Wat het puntensysteem betreft: er wordt gekeken naar de energie-index en niet naar het energielabel. Ook geldt deze regeling niet voor woningen in de vrije markt sector (met een geliberaliseerde huurprijs), omdat deze woningen niet onder het woningwaarderingsstelsel vallen.

Mogelijke zaken om je huurwoning energiezuiniger te maken:
Heeft jouw verhuurder je al geholpen met het verduurzamen van je huurwoning? Deel je ervaring met ons.👉🏻 Meer informatie over huren en besparen: Energie en geld besparen als huurder, hoe doe je dat? 👈🏻

0 reacties

Nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer