Van gas los met de WarmteWinner | Eneco Community
Blog

Van gas los met de WarmteWinner

  • 2 mei 2018
  • 0 reacties
  • 609 Bekeken
Van gas los met de WarmteWinner
Reputatie 7
Badge +6
De cv ketel vanaf 2021 in de ban en snel overstappen op duurzame alternatieven. Dit is kort gezegd de boodschap aan de politiek. Het is vastgelegd in een manifest dat is aangeboden aan de Tweede Kamer. Eneco ondersteunt dit manifest natuurlijk, omdat wij verduurzaming belangrijk vinden.

De technologische ontwikkelingen gaan snel. Zo worden verwarmingsinstallaties steeds zuiniger, milieuvriendelijker én goedkoper. Dit maakt verduurzaming bereikbaar en betaalbaar. Daarom investeert Eneco volop in duurzame warmtenetten.

Gas terug, stroom vooruit
Je kunt nu nog ‘gewoon’ een traditionele cv ketel laten installeren. Maar, binnen een paar jaar worden duurzame alternatieven juist gewoon, zoals een hybride cv ketel. Dat is een ketel in combinatie met een warmtepomp.

Je kunt zelf de eerste stap naar een gasloos huis maken met de Eneco WarmteWinner. Deze hybride warmtepomp doet wat hij zegt: warmte terugwinnen. Dat scheelt tot de helft in gasverbruik voor je verwarming. De WarmteWinner werkt samen met je bestaande cv ketel.

De WarmteWinner werkt op stroom. Dat betekent dat je stroomverbruik omhoog gaat en je gasverbruik juist daalt. Hoeveel is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Van gas naar stroom is een goed idee, want gas is beperkt beschikbaar en stroom is duurzaam op te wekken.

Ook de overheid vindt het een goed idee om over te stappen op stroom en biedt een forse subsidie op de aanschaf van je WarmteWinner.

Eerder hebben we een vragenvuur georganiseerd over de WarmteWinner. Bekijk het topic hier!

Heb jij een WarmteWinner in huis? Of overweeg je de WarmteWinner te installeren? Deel je ervaringen of stel je vragen onder dit topic.

0 reacties

Nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer