Nederland kookt steeds vaker gasloos | Eneco Community
Sticky

Nederland kookt steeds vaker gasloos

  • 21 augustus 2019
  • 1 reactie
  • 387 Bekeken
Nederland kookt steeds vaker gasloos
Reputatie 4
Badge +3
Uit het onderzoek 'Gasmonitor 2019' van o.a. Stedin en Natuur & Milieu blijkt dat Nederlanders steeds vaker kiezen voor een elektrische inbouwkookplaat. Sinds 2016 worden er meer elektrische inbouwkookplaten verkocht dan inbouwkookplaten op gas. In de twee jaren daarna werd dit verschil nog groter, want in in 2018 was 73 procent van alle verkochte inbouwkookplaten elektrisch. De rest werkt nog op gas.

Hoe ziet jouw keuken eruit? Ben je al omgeschakeld op elektrisch koken? En wat is je ervaring hiermee?

1 Reactie

Reputatie 1
Badge
Wij koken al meer dan 28 jaar elektrisch, maar de eerste jaren en nu ook nog denk ik staat er in Utrecht bij de voorheen UNA-centrale nog altijd de door een straalmotor van inwendig 100.000 pk's ( eigen verliezen van 70.000 pk's ) Dus 30.000 pk's straalmotor die een generator aandrijft nog altijd gevoed met 9 of 13 dikke gasleidingen om deze installatie te laten draaien. Mooi apparaat om te zien, of was het nauw Kilowatts, weet niet meer zeker alweer lang geleden.
Keramich kookplaat inbouw, werkt ook snel en is mooi van aanzien. Twee platen aan dan nog teruglevering in het net. ( overdag ).

Reageer