Maak je huis stralingsarmer en slaap beter en voel je uitgeruster | Eneco Community

Maak je huis stralingsarmer en slaap beter en voel je uitgeruster

  • 1 juli 2018
  • 1 reactie
  • 257 Bekeken

  1. Schakel de DECT loop telefoon s nachts uit in je slaapkamer ( stekker eruit) of vervang deze door een Siemens ECO dect. En zet deze via Instellingen op de Eco mode plus optie. Dit scheelt honderden microwatt aan straling en het scheelt veel energie. Een ouderwetse draadtelefoon kost helemaal geen energie en er is geen straling en hij gaat veel langer mee. Je kan uren bellen zonder stralingsbelasting.
  2. Schakel de WIFI s nachts uit. Soms zit er een knop op het modem( bv. KPN, XS4all ) of zet er een tijdschakelaar tussen. Er s ook een ECO WIFI. Die straalt alleen als je hem gebruikt. ( zie www.stopumts.nl)
  3. Schakel s nachts de smartphone helemaal uit of zet hem op de vliegtuigstand. Dan heb je geen contact meer met masten maar je wekker doet het nog steeds. Dtit scheelt veel energie en kost veel minder straling. Gebruik zoveel als mogelijk SMS en What s app. Telefoneren en filmpjes kijken kost veel straling en energie. Veel jongeren slapen met hun smartphone aan onder hun kussen. Dit gaat ten koste van de nachtrust door de straling van batterij en de straling tussen telefoon en masten. Elke paar minuten is er piek van honderden microwatt (lees straling, lees contact) tussen de telefoon en de masten ook als je niets gebruikt.
  4. Als je op vakantie gaat schakel het modem helemaal uit, dit is ook prettig voor de buren. Ook voor brandgevaar is het beter dat het modem helemaal uit staat met de stekker eruit.
  5. Kijk voor meer stralingstips op de site van www.stopumts.nl of www.stichtingEHS.nl
  6. Zet de telefoon op de vliegtuigstand in de auto of zet hem helemaal uit. Vooral door de wisselende masten kost dit veel energie en straling. En het rijdt veel rustiger en veiliger.

1 Reactie

Reputatie 7
Badge +6
@Meriam2nd,

Goede tips om stralingsarmer te leven! Merk jij verschil dat je veel rustiger slaapt? En weet je of er meer bijwerkingen zijn als je te maken hebt met veel straling?

Reageer