Hoe duurzaam wordt het nieuwe kabinetsbeleid? | Eneco Community
Blog

Hoe duurzaam wordt het nieuwe kabinetsbeleid?

  • 13 november 2017
  • 0 reacties
  • 608 Bekeken
Hoe duurzaam wordt het nieuwe kabinetsbeleid?
Reputatie 3
Badge +1
  • Oud-Community manager
  • 26 reacties
Meer windparken op zee, woningen worden energiezuiniger, en de industrie mag minder CO2 uitstoten. Dat zijn in het kort de energieplannen van de nieuwe regering. Hierdoor moet Nederland duurzamer worden.

Grote klimaatwinst


Twee maatregelen zorgen voor de grootste klimaatwinst. Zo moeten alle vijf de kolencentrales sluiten. De laatste in 2030. En vervuilende fabrieken moeten de CO2 uit hun schoorstenen afvangen en opslaan. Zo moet bijna de helft minder CO2 in de lucht terechtkomen.

Afscheid van Aardgas


Vanaf 2021 worden nieuwe woningen niet meer verwarmd met aardgas. En worden jaarlijks minimaal 30.000 bestaande woningen omgebouwd naar gasvrij. Nieuwe gebouwen worden dan aangesloten op een warmtenet, zoals stadsverwarming. Het besparen van energie wordt nog meer aangemoedigd. Denk aan isolatie en dubbelglas.Zonnepanelen


Meer windparken op zee en meer zonnestroom. Het streven is dus meer groen opgewekte stroom. Denk jij wel eens aan het zelf opwekken van stroom? Of vind je eigen zonnepanelen te duur of heb je geen geschikt dak? Dan is Zonnehub misschien iets voor je. Ook als je in een flat woont, of in een huurhuis. Kijk op www.zonnehub.nl.

Elektrische auto’s


Vanaf 2030 mogen alle nieuwe auto’s niet meer op benzine, gas of diesel rijden. Dat is een enorme uitdaging voor de auto-industrie. De overheid, bedrijven en jij als autogebruiker; we zullen de overstap naar elektrische rijden nu echt gaan maken.

De vervuiler betaalt


We zitten middenin grote veranderingen in de energiewereld. Steeds meer geldt: ‘de vervuiler betaalt’. Zo betaal je straks bijvoorbeeld meer belasting op gas, omdat het vervuilend is. Kies je niet voor duurzame energie? Dan zal je dit de komende jaren voelen in je portemonnee.Heft in eigen handen


Door de regeringsplannen verandert de energiewereld. Als je energieslim bent, neem je zelf het heft in handen. En bepaal je zelf hoe je energie opwekt, gebruikt, verkoopt en deelt met anderen. Duurzame energie wordt zo van iedereen. Het is de missie van Eneco om dit voor elkaar te krijgen. Hoe? Neem een kijkje op de website eneco.nl/slim-met-energie om te zien wat er voor jou mogelijk is. Welkom in de nieuwe wereld.

0 reacties

Nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer