Eneco steunt de Kids Climate Conference | Eneco Community

Eneco steunt de Kids Climate Conference

  • 14 juni 2012
  • 0 reacties
  • 617 Bekeken

Dit jaar vindt de eerste Kids Climate Conference plaats, op 21 en 22 juni in de Eemhof in Zeewolde. Het is een 2-daags event voor kinderen uit groep 7-8, onder de naam Expeditie Noa Constructor met als thema klimaatverandering. Een initiatief van de stichting Kids Moving the World en Center Parcs in samenwerking met Eneco en het WNF als partners. Eneco vindt het belangrijk om vooral ook de jonge generatie bewust te maken van hun eigen invloed, omdat zij een belangrijke rol in de toekomst spelen. Door samen te kiezen voor duurzame energie kunnen we meer bereiken.

Tijdens deze Kids Climate Conference gaan 120 leerlingen van geselecteerde scholen verschillende opdrachten doen binnen de thema’s Wonen, Voedsel, Water en Energie om hen bewust te maken hun eigen footprint. Zij zullen in de praktijk ervaren hoe de aarde reageert op bepaalde invloeden door o.a. het opgraven van grondwater, het bouwen van natuurlijke huizen, het kweken van gewassen en het ervaren van de kracht van natuurlijke energiebronnen. Deze dag wordt afgesloten met het maken van een klimaatlied door de kinderen samen met Ali B en YesR. Als hier iets moois uitkomt wordt dit lied uitgebracht en gaat de opbrengst naar een project van het WNF ter bescherming van de ijsberen op de Noordpool.

De tweede en laatste dag worden de groepen uitgedaagd om een klimaatbundel te maken over de vier thema’s met hun ideeën en oplossingen om in de toekomst de aarde en het milieu minder te belasten. Deze voorstellen worden beoordeeld door een vakkundige jury. De winnende klimaatbundel wordt als afsluiting door een van de kinderen aangeboden aan een prominent persoon in de politiek. De winnende school krijgt namens Eneco 6 zonnepanelen aangeboden met de Eneco Zon&Zeker Garantie.

Leert uw kind op school over de invloeden van klimaatverandering? Is dit iets waar uw kind al bij stilstaat? En zo ja, op welke manier? Betrekt u zelf uw kind(eren) in het eigen dagelijkse leven bij zaken als energie- en waterverbruik, afvalscheiding etc? Vindt u het belangrijk dat uw kind zich hier nu al van bewust is?

0 reacties

Nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer