Earth Overshoot Day - we leven op de grens van onze aarde! | Eneco Community

Earth Overshoot Day - we leven op de grens van onze aarde!

  • 2 augustus 2018
  • 2 reacties
  • 339 Bekeken

Vandaag werd ik verdrietig... verdrietig omdat ik een video bekeek van NOS op drie: https://nos.nl/op3/artikel/2244088-waarom-we-eigenlijk-twee-aardes-nodig-hebben.htmlDie is confronterend... Het gaat over binnen de grenzen van de aarde leven. Wat mij echt raakte was de boodschap: 'Nog nooit kwam Earth Overshoot Day zo vroeg in het jaar'. We gebruiken nu - in augustus - - al 1,7 aarde. En leven dus de rest van het jaar van ons 'spaargeld' en 'creditcard'. Ons duurzaam spaartegoed is gewoon al op. We maken de aarde gewoon kapot. En onszelf dus ook. Dat is toch een enge gedachte.

Als Eneco Groep is onze missie 'Duurzame energie van iedereen'. Onze droom is om binnen de grenzen van 1 aarde te leven. Daar is dus nog veel voor nodig. Van ons als bedrijf. Door nog meer duurzame bronnen en duurzame energie te bieden. Maar ook jij kunt bijdragen.

Heb jij ideeën? Wat kunnen wij doen? Wat doe jij zelf? Vertel het ons!
Of laat ons weten hoe dit filmpje jou raakt of 'aan' zet...

2 Reacties

Badge
Zeker weer een confronterend filmpje. Maar wel goed dat er aandacht voor is. Lees ook op de website van Eneco Groep wat wij doen om samen met onze klanten binnen de grenzen van 1 aarde te blijven. https://www.enecogroep.nl/wat-we-doen/duurzaamheid/
Reputatie 4
Badge +3
Ik zag dat we in januari vorig jaar hier ook al flink van schrokken. (Deze video laat je ook echt even schrikken...)


Helaas is het er niet beter op geworden. Het maakt mij in ieder geval steeds bewuster dat ik een aantal gewoonten moet laten varen.

Reageer