Attentie, attentie: 28 september is het Burendag! | Eneco Community

Attentie, attentie: 28 september is het Burendag!

  • 13 augustus 2019
  • 0 reacties
  • 37072 Bekeken
Attentie, attentie: 28 september is het Burendag!
Badge +1
Attentie, attentie: 28 september is het Burendag. Benieuwd wie er eigenlijk naast je woont? Wil je een adresje om de kat af en toe onder te brengen? Of vraag je je af wat buren in een vergelijkbare woning doen om energie te besparen? Leer van elkaar én elkaars woningen. Maak het beste van deze dag: bekijk onze tips en deel je eigen adviezen hieronder.

1. ’t Begint met koffie
Geen dag begint beter dan met koffie, zo ook Burendag. Een koffietafel is bovendien zo geregeld: een pot koffie en wat tuinstoelen zijn alle benodigdheden. Je leert niet alleen elkaar beter kennen met een kop en een koek in de hand; je komt er ook achter wie er zijn of haar huis al heeft geïsoleerd of hoe je een dak vol zonnepanelen realiseert.

2. Deel véél
We kunnen wetenschappelijk bewijs opvoeren dat spullen delen gelukkig maakt, maar het zelf ondervinden is leuker. Je maakt een ander blij én het scheelt je al gauw kosten. Deel dus je auto, je fiets en wat ons betreft je laadpaal. Extra tip: via de app Peerby leen je makkelijk spullen van en aan je buren.

3. Swop, don’t shop
Net zo leuk als delen is ruilen! Als je een kledingruilmarkt organiseert, kom je straks thuis met de schatten van een ander. Ware vondsten die je in de winkel zelden nog tegenkomt. Ook is je eigen kledingkast meteen weer een stuk opgeruimder. Goed voor het humeur van eventuele huisgenoten.

4. Maak je handen vuil
Een paar uurtjes samen tuinieren maakt al een groot verschil. Al dat onkruid is weer uit de weg én de straat ziet er meteen weer stukken frisser uit. Samen klussen is ook mogelijk. Dan ontdek je meteen welke handige buurman of buurvrouw er naast je woont. En dat komt weer goed van pas als je bijvoorbeeld je woning gaat isoleren.

5. Regel een regenton
Met deze tip valt Burendag zelfs als het regent niet in het water. Want als je samen een regenton neerzet om hemelwater op te vangen, bespaar je honderden liters water per jaar. Water dat de hele straat weer kan gebruiken om de tuintjes mee te besproeien. Regenwater bevat bovendien minder kalk en zouten dan kraanwater, waardoor jullie gazon er straks extra florissant bij ligt. (Bezoek ook ons Regenton-topic met tips ervaringen van anderen)

Heb je zelf nog een tip? Deel ‘m hieronder. Fijne Burendag!

0 reacties

Nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer