5x wat je wilt weten over het Klimaatakkoord | Eneco Community

5x wat je wilt weten over het Klimaatakkoord

  • 13 september 2019
  • 4 reacties
  • 5278 Bekeken
5x wat je wilt weten over het Klimaatakkoord
Reputatie 4
Badge +3
Dat de aarde opwarmt is duidelijk. Om de opwarming te beperken, hebben 191 landen daarom het internationale Klimaatakkoord van Parijs gesloten in 2015. Om de gemaakte afspraken na te komen, heeft de Nederlandse regering de afgelopen maanden een plan van aanpak gemaakt met diverse organisaties en bedrijven. Deze onderwerpen vind je terug in het nationale Klimaatakkoord.

Redt dit akkoord de planeet?

Of we met dit Klimaatakkoord onze doelstellingen gaan halen, is een punt van discussie. Diverse milieuorganisaties en wetenschappers vinden dat de maatregelen aangescherpt mogen worden.
Zo wordt de groei van elektrisch vervoer volgens hen onvoldoende aangemoedigd.

Dit wil je weten over het Klimaatakkoord:


✅ Vanaf 2030 komt 70% van alle stroom uit duurzame bronnen
Goed om te weten: jij, als klant van Eneco, krijgt al 100% groene stroom geleverd. Niet in 2030, maar vandaag al. Samen met onze klanten en partners investeren we in zonne-energie en windparken. We maken duurzame energie van iedereen.

✅ Elke gemeente stelt een transitievisie warmte vast voor het einde van 2021
Dit is een tijdspad voor het verduurzamen van wijken. Met zo’n wijk-voor-wijk-planning weet je als inwoner precies wanneer jouw buurt aan de beurt is.

✅ Anderhalf miljoen woningen moeten van het gas af in 2030
Om dit te stimuleren, gaat de overheid leningen verstrekken waarmee je je woning verduurzaamt. Benieuwd hoe verschillende families omschakelen? Neem een kijkje.

✅ Er komt een CO2-heffing.
Vervuilende bedrijven in de industrie en elektriciteitssector worden zwaar belast om hiermee hun CO2-uitstoot verder terug te dringen.

✅ Elektrisch vervoer wordt gestimuleerd, maar minder dan verwacht
Hoewel er besloten is dat er vanaf 2030 geen nieuwe benzine- en dieselauto’s meer te koop zijn, wordt elektrisch vervoer toch minder gestimuleerd dan in eerdere plannen.

Heel Nederland schakelt om

Waar iedereen het wél over eens is? Verduurzaming is een proces. Stap voor stap brengen we de CO2-uitstoot verder terug. Met elkaar schakelen we om. Als klant van Eneco krijg je 100% groene stroom. En als je met de trein reist, rijd je op windenergie van Eneco. Dubbel duurzaam! Ga je binnenkort naar een concert in Ahoy? Dan sta je onder het grootste zonnedak van Rotterdam.

Ontdek hoe we samen omschakelen.

4 Reacties

Pure geld klopperij en niets anders. Worden allemaal fals voor gelicht door een stel grove graaiers zowel bij overheden als Bedrijven die hier veel heel veel geld aan verdienen. Maar geen enkel bewijs hebben van wat ze aanvoeren. metingen worden genegeerd en modellen die al jaren niet weken worden nog steeds gebruikt om de domme burgers te geld af te troggelen. Daar zijn de energie maatschappijen de grootst van deze bouwen windparken en solarparken volledig betaald uit de subsidie potten van de overheid (geld van de burgers dus) en deze burgers mogen ook nog eens de hoofdprijs betalen voor de energie die ze gebruiken dus burgers worden 2 maal opgelicht.
Daarom heet het duurzame energie, anders was het goedkoopzame energie😂🙈
Maar de reden is bekend er moet aan de regels van Parijs/ Brussel worden voldaan om het percentage duurzame bronnen omhoog te krijgen.

Wél is aangekondigd dat volgend jaar de stroom prijs zal dalen en dat met een vermoedelijke daling overheidsheffingen geeft dat weer wat verlichting.

Uiteraard gaat de gasprijs wel omhoog maar daar is de reden wel van bekend.
Wie gaat dat betalen?
Als bejaarde huis bezitter die al jaren achteruit gaat met zijn inkomen is er geen geld om even 10.000 den euro's op te hoesten.Voordat mijn jaren 30 woning is omgetoverd tot een duurzaam warmtepomp waardig huis zijn we een halve ton armer.
Op mijn leeftijd begin ik niet meer aan een hypotheek.
Ik hoop dat de gemeente een warmtenet of zo aanlegt voordat ze de wijk van het gas afhalen.
Daar rest mij niets anders dan over te gaan op stookolie of een houtkachel.
Misschien een gastank in de tuin.

Reageer