Zoneregeling en afsluiters | Eneco Community

Zoneregeling en afsluiters

  • 8 januari 2018
  • 28 reacties
  • 2692 Bekeken


Toon eerste bericht

28 Reacties

Reputatie 3
Badge +2
Maar natuurlijk gaat je pomp wel stuk als alle radiatorkranen dichtstaan maar de pomp wel 'draait'. Voor een dergelijke installatie moet je een avdo installeren. Die zorgt ervoor dat bij een bepaalde druk (dus als de radiatorkranen dichtstaan maar de pomp blijft draaien) de aanvoer wordt 'kortgesloten' aan de retour.
Daar had die monteur van Remeha het ook over:"Je hebt iets aan bypass nodig waar het water naartoe/rond gepompt kan worden als het verder nergens nodig is"
Zo'n AVDO ventiel ziet er best wel simpel uit eigenlijk. Is dat gewoon een kwestie van ergens zo'n ventiel opnemen en het hele probleem is opgelost?

En ach… zo'n script moet ook wel te schrijven zijn. Als ik het omdraai kan ik gewoon een veilige marge rekenen. Dus: als ik de kraan in de zolder op 21 graden zet en de kraan rapporteert 20 graden, dan mag de Toon al weer naar 12 graden of zo. En als de kraan op 21 graden staat en de kraan rapporteert 17 graden dan gaat de Toon weer naar 21. Moet te doen zijn!
Maar nogmaals: dan moet ik eerst de Toon rooten, want ik kan nu middels Domoticz mijn Toon niet meer bedienen 😞
Reputatie 6
Badge +3
Ja zo simpel is het met een bypass ventiel. Wel op minimaal 6 meter pijpafstand van je ketel monteren.

Voor je script kan je ook de ketel zelf aansturen (aan/uit) met bijv. een sonoff module of een zwave ketel module. Je hebt de toon niet nodig om de ketel aan en uit te zetten.
Reputatie 3
Badge +2
Tja, als dat veel ellende kan besparen… Bedankt voor de tips!
Verder maar eens puzzelen. Als het goed is hoeft de komende maanden de verwarming toch niet aan 🙂

Reageer