Toon geeft teveel gasverbruik aan | Eneco Community

Toon geeft teveel gasverbruik aan



Toon eerste bericht
Reageren op dit topic is niet mogelijk. Heb je een vraag? Maak dan een nieuw topic aan.

105 Reacties

Hoe kan ik dat het beste doen?
Reputatie 7
Badge +6
@Huygens,

Je kunt de houder loshalen van de tape en hem dan goed positioneren en aanduwen, zodat hij blijft plakken. Zo niet, dan stuur ik je graag nieuwe plakkers toe.
Heb ook het idee dat hij constant stookt

Vandaar dat ik je al eerder adviseerde het verbruik op Toon te vergelijken met de meter in de meterkast.
Zolang je dat niet doet weet je niet zeker of er nou wel of niet inderdaad zoveel gas wordt verbruikt.
En waar moet ik dan naar kijken verbruik staat nu op 10 en heb toen de foto gemaakt
Reputatie 7
Badge +6
@Huygens,

De ketel stookt om op de ingestelde temperatuur te blijven, er is niets vreemds te zien. Vrijdag is er een onwaarschijnlijk hoog verbruik gemeten voor gas. Sindsdien heb je dagelijks een hoog verbruik.
Kun je mijn advies over de houder op de meter opvolgen in mijn vorige bericht?
En waar moet ik dan naar kijken verbruik staat nu op 10 en heb toen de foto gemaakt

Je noteert gewoon 's-avonds voor het naar bed gaan de stand van de gas meter en de volgende avond weer en dat verbruik vergelijk je met Toon, zo simpel is het toch.........

En vergeet je niet het advies van Danielle op te volgen, want die controle is evenzeer belangrijk!
Heb ik ondertussen gedaan
Maar dit verschil ik zit nu ook al op het bedrag wat ik normaal per week verstook en het is pas dinsdag
Geen gekke dingen gedaan in vergelijk met normaal
Hij is gisteren nog de hele dag op 10 blijven staan
Nu staat hij sinds vannacht op 0.03 vanmorgen gaf toon een melding dat de sensor niet goed zat dus nog even aangedrukt sindsdien geen melding meer maar gasmeter gaat nu wel erg traag
Misschien schade inhalen van de afgelopen dagen
nu kreeg ik weer die melding terwijl volgens mij de sensor nu goed zit
Badge +5
nu kreeg ik weer die melding terwijl volgens mij de sensor nu goed zit

Hallo Huygens, volgens jou zit de sensor goed maar volgens Danielle en mij niet. Het is heel duidelijk te zien dat daar de boel in ieder geval niet goed zit en aandrukken is echt geen oplossing.

Haal de transparante houder eraf, maak meter en houder heel goed schoon doe er een nieuwe plakstrook op zodra je die hebt en plak die houder uiterst nauwkeurig waar het hoort zonder de overige cijfers af te dekken. Het gaatje van de houder op die plaats waar de reflectie plaatsvindt met de blauwe led. Heel belangrijk!!

Ten overvloede kun je nog op iedere hoek een puntje siliconen kit doen om later verplaatsen te voorkomen.
Hierna zou je nog even de keteladapter een minuutje uit het stopcontact kunnen halen om een frisse start te maken. 😉
ik heb de houder verzet hoor hij zit nu precies in het midden van het laatste cijfer
ik heb de stekker die de verbinding maakt met de sensoren er even uitgehad bedoeld u die sensor?
Zo zit hij nu
Badge +5
Zo zit hij nu
Kijk dat is pas exact!! Hoe je daar niet meer aan te twijfelelen maar wel opletten dat hij blijft zitten. Nog een puntje kit gebruikt of doe je dat liever niet? Dan zakt hij namelijk niet weg als het warmer is in de meterkast.
De stekker eruit van de sensoradapter bedoelde ik niet, zorg wel dat deze adapter in de richting van Toon wijst dan zit dat ook prima en als laatste wat ik bedoelde ik de keteladapter bij je CV ketel waar de thermostaatbedrading aan is bevestigd. Deze adapter = keteladapter een minuutje spanningsloos en alles moet top in orde zijn. Meer kun je voorlopig niet doen dan de vinger aan de pols houden en je meterstanden vergelijken met wat Toon aangeeft.
Succes en houdt ons op de hoogte.
Nu start toon opnieuw op als ik de stroom bij de ketel er af heb gehaald
Badge +5
Nu start toon opnieuw op als ik de stroom bij de ketel er af heb gehaald

Prima, nu rustig de gassensor laten inregelen en vanaf morgen zou alles normaal kunnen zijn. Ik ben benieuwd.
Zo zit hij nu

Ik zou 'm 1 mm naar beneden hebben gezet.............
Zojuist heb ik even verder gekeken en wat blijkt nu, het lampje gaat bij de 0, de 4 en de 6 branden in de meterkast.
Dit lijkt me niet correct, het vlakje zit namelijk alleen op de 6.
Meestal zit het spiegeltje inderdaad rond het cijfer 6.
Ik zou bijna geneigd te zeggen dat de sensor toch niet goed gemonteerd zit.
Probeer eens de sensor beter uit te richten.
En ga ook gelijkertijd zondagavond de standen van je meter noteren, na een week kan je die met Toon vergelijken en je houd dan in de gaten of de Toon in de pas loopt.
Ik heb dit ook gehad, verbruik per dag aan gas was soms €209,85. Er is Door Eneco een versterker geplaatst voor beter Wifi ontvangst.
Ik denk dat je een repeater bedoelt, want het verbruik wordt door de adapter geregistreerd en aan Toon doorgegeven.
Dat gaat via het zWave protocol en is dus geen WiFi
Nee, ik bedoel een versterker, zo noemde Eneco het en t probleem is hiermee verholpen
Badge +5
Nee, ik bedoel een versterker, zo noemde Eneco het en t probleem is hiermee verholpen

Inderdaad Sylvia, je versterker is een repeater.;)
Hahaha, whatever, t was voor mij DE oplossing!