Stadsverwarming - Thermostaat | Eneco Community
vraag

Stadsverwarming - Thermostaat

  • 13 december 2018
  • 3 reacties
  • 551 Bekeken

In ons appartementengebouw heeft elke woning een verwarmingstoestel in de meterkast. De verwarming van de woningen werkt met een aan/uit kamerthermostaat (en dus ook met een aan/uit klep bij het verwarmingstoestel).

Is het mogelijk de aan/uit klep bij het verwarmingstoestel te vervangen door een continu regelbare klep (uiteraard met bijbehorende kamerthermostaat)? Eigenlijk dus één thermostaatkraan bij het verwarmingstoestel in de meterkast (die gestuurd wordt door de kamerthermostaat) in plaats van een thermostaatkraan op elke radiator.

Het doel is het comfort te verhogen: Nu gaat de verwarming pas aan als het eigenlijk al te koud is in huis, en de verwarming gaat pas weer uit als het te warm is in huis (de kamerthermostaat staat ingesteld op de gewenste temperatuur, en hangt niet op een plek waar het tocht). We hebben radiatoren die snel opwarmen en ook weer snel afkoelen (merk Jaga http://www.jagapro.nl/product/basic).

Het idee is een CONTINUE - maar wel regelbare - stroom van heet water door de radiatoren te creëren.

3 Reacties

Simpel koop Tado slimme thermostaat knoppen dit werkt prima regeling per kamer te programmeren en via app bij verlaten woning gaat alles naar eigen wens in verlaging
Klopt, maar aanzienlijk duurder als een Toon®.
Want hoewel Eneco installatie niet ondersteunt, is onder bepaalde voorwaarden, de Toon® ook zelf aan te sluiten.
Voorwaarden, denk aan bv:

1) nu ook al een centrale thermostaat
2) klep besturing 24 volt.

Overigens is in een zeer kleine locatie wel weer een proef gestart.
Want de eerdere pilots waren op ijs gezet, maar niet definitief afgeblazen.
Reputatie 5
Badge +3
Als ik het goed begrijp heeft ie al een aan/uit geregelde klep die al bestuurd wordt door een kamerthermostaat. Alleen gaat die te laat 'aan' (want dan is het al koud).

Ik zou beginnen om de kamerthermostaat te vervangen door een slimmere die eerder begint met opwarmen (klep aan zetten), bijv. de Toon. Want blijkbaar is de huidige kamerthermostaat te dom, die gaat pas aan als het koud is.

De thermostaatkranen gewoon laten zitten op de radiatoren en op de stand zetten wat voor jou werkt.

Reageer