Hoe stel ik mijn programma in? | Eneco Community

Hoe stel ik mijn programma in?

  • 11 maart 2015
  • 3 reacties
  • 1526 Bekeken

Reputatie 7
Badge +6
Programma instellen

Hieronder leggen we uit hoe je het programma in kan stellen.
Je drukt al eerste op:

Menu - ProgrammaJe kan de volgende stappen doorlopen voor het correct instellen:

[1.] Druk op “Aan”. Hiermee zet je de programma functie aan.
[2.] Druk op “Instellen” Je ziet het volgende:


Je kan de temperatuur instellen naar wens. Wij raden bijvoorbeeld een opbouw aan van 2 graden per stand: 14 - 16 - 18 - 20
Als je de juiste standen hebt ingevuld, druk dan op: “Opslaan”


[3.] Druk vervolgens op de huidige dag en druk op: “Wijzigen”
In het scherm dat nu verschijnt zie je de periodes (1) en ingestelde temperaturen (2). In het plaatje hieronder is het ingestelde thermostaatprogramma van die dag als volgt:


  • Om 7.00 uur is het 19 °C in huis en staat de thermostaat op de Thuis-stand.
  • Om 8.00 uur gaat de thermostaat op Weg en daalt de temperatuur naar 12 °C.
  • Om 18.00 uur is het 20 °C in huis en staat de thermostaat op de Comfort-stand.
  • Om 23.00 gaat de thermostaat op Slapen en daalt de temperatuur in huis tot 15 °C.
Per dag kan je maximaal zes periodes instellen. Er moet minimaal 30 minuten zitten tussen het begin van twee periodes. Druk op de dag waarvoor je het programma wilt wijzigen (3) en druk vervolgens op het potloodje (4) om de periode te wijzigen, druk op het prullenbakje (5) om een periode te verwijderen of op het plusje (6) om een periode toe te voegen.

Je drukt op het plusje en het scherm voor "Wijzigen periode" verschijnt:


Druk op de gewenste stand (Weg, Thuis, Slapen of Comfort (2)) en stel de tijd in door op de pijltjes te drukken (4). Via de knop "Standen wijzigen" (3) kan je eventueel de temperatuurstanden instellen. Wanneer je klaar bent met de tijd instellen druk je op "Gereed" (1).


Het scherm Wijzigen verschijnt weer. Druk op "Opslaan" (7) om de wijzigingen te bewaren.
[4.] Het is mogelijk het programma van een dag te kopiëren naar andere dagen. Ga hiervoor terug naar het Programma-scherm. Selecteer welke dag je wil kopiëren en druk vervolgens op de knop "Kopiëren". Je ziet het volgende scherm:


Druk op de dagen waar je het programma naartoe wilt kopiëren (2). Bij de geselecteerde dagen verschijnt een rode stip. Druk op "Opslaan" (1) om de wijzigingen op te slaan.

Je hebt nu succesvol een weekprogramma ingesteld.Tijdelijk een periode in het programma aanpassen

Als je op één van de temperatuurstanden drukt en er staat een programma aan, dan wordt onmiddellijk de temperatuur op deze stand ingesteld. Bij het begin van een volgende periode in het programma hervat automatisch dan weer de volgende stand.

Een voorbeeld: je hebt een programma ingesteld waarin Toon ’s ochtends om 9.00 uur op de temperatuurstand "Weg" gaat, maar vandaag blijf je thuis. Druk dan op de temperatuurstand "Thuis". Toon blijft op "Thuis" staan tot de volgende periode, bijvoorbeeld om 23.00 uur "Slapen". De volgende keer gaat Toon ’s ochtends om 9.00 uur weer gewoon naar "Weg".

De temperatuur op een vaste stand zetten

Wil je voor een langere tijd jouw programma aanpassen, bijvoorbeeld omdat je een dagje weg bent, dan kan je de temperatuur op een vaste stand zetten door de temperatuurstand "op slot" te zetten. Druk hiervoor tweemaal op een temperatuurstand. Het symbool van een "slotje gaat dicht". Om te annuleren druk je eenmaal op een willekeurige temperatuurstand.


Reageren op dit topic is niet mogelijk. Heb je een vraag? Maak dan een nieuw topic aan.

3 Reacties

Als je het dagdeel thuis op slot zet, dient dan de temperatuur ook te worden aangepast, of slaat de CV ketel automatisch niet meer aan ?
Reputatie 7
Badge +6
Beste C.E. Corbeau

Welkom op de community. Dat ligt aan de temperatuur die je op slot zet, wanneer je hem op slot zet op 12 graden slaat de cv-ketel in de meeste gevallen niet meer aan tenzij het hele erg koud is.

Groet,

Folkert