vraag

Electriciteitsverbruik weergave op de Toon (Topic gesloten, bezoek ons nieuwe Toon Forum https://forum.toon.nl/)


Het electriciteitsverbruik weergave op de Toon is sinds enkele weken véél hoger dan daarvoor. Ik neem het ook gewoon met de hand op elke week en daar zie ik geen verandering dus er is iets aan de hand met de sensors of de Toon zelf. Af en toe houdt de weergave zelfs helemaal op. Als ik dan de controle heb gedaan met de sensors doet ie het wel weer maar dan geeft ie nog steeds veel te hoge waardes aan op de Toon.
Reageren op dit topic is niet mogelijk. Heb je een vraag? Maak dan een nieuw topic aan.

5 Reacties

Reputatie 4
Badge +4
Sensor dient exact recht voor het spiegeltje te zitten om tot een goede meting te kunnen komen.. Als dit iets verschoven is, dan register tie het al niet meer goed.
Reputatie 3
Badge +3
@leohamar,
Vervelend! Heb je zoals mAiden adviseert, gecontroleert of de sensor goed zit?
Wellicht helpt het ook Toon te resetten door de ketelmodule 1 min uit het stopcontact te halen.
Toon heb ik gereset, dat helpt niet. De sensor verschuift een beetje dus dat zou kunnen dat ie niet altijd even goed zit. Is het mogelijk dat ik nieuwe houdertjes voor de sensors kan krijgen? I heb het idee dat de lijmlaag niet helemaal goed meer is.
Dat is zeer goed mogelijk.
Eneco verstrekt daar extra plakkers voor om die op je bestaande houders te plakken.
Heb je ook de verpakking waar Toon®️ ooit in zat gecontroleerd, daar zit ook een reserve setje in.
Reputatie 2
Badge +2
@leohamar

Ah, dan zit de oorzaak waarschijnlijk in de plaatsing van de sensor. Ik heb zojuist een nieuwe houder inclusief stickers voor je besteld, zodat je deze opnieuw op je meter kan plaatsen. Een extra tip; zodra je de houder hebt opgeplakt en de sensor weer teruggeklikt, mag je de meteradapter nog 1 minuut uit het stroom halen. Hiermee worden de sensoren gereset.