Sticky Blog

Wat doet extreem winterweer met je jaarnota?

Wat doet extreem winterweer met je jaarnota?
Reputatie 4
Badge +2
Pas op, pas aan!
De laatste dagen van februari waren de koudste ooit, sinds er wordt gemeten. Zelfs begin maart stonden we nog op het ijs. Met de verwarming op de hoogste stand was het binnen lekker warm. De kans is groot dat je energieverbruik door deze koude weken hoger is dan normaal. Pas op dat je jaarnota hierdoor geen vervelende verrassing wordt. Pas je termijnbedrag aan!

De belasting op gas stijgt
De overheid heeft op 1 januari de belasting op energie verhoogd. Ook dit heeft gevolgen voor je jaarnota. Lagere temperaturen én hogere belasting, daar wordt je jaarnota niet blij van. Als je een goed geïsoleerde woning hebt, vallen de extra energiekosten mee. Is je woning niet goed geïsoleerd? Hou dan rekening met een hogere jaarnota, of kom in actie.

Wat kan je doen?
- Heb je een slimme meter? Bekijk in de Eneco app of via Mijn Eneco je verbruik. Hiervoor hebben we wel je toestemming nodig. Je ziet dan of het verbruik ongeveer gelijk is als in eerdere maanden of jaren, of dat het door de koude periode juist is gestegen.
- Geen slimme meter? Geef via de Eneco app je huidige standen door. Wij berekenen hoeveel je verbruik is. En laten zien of februari zorgt voor hogere energiekosten. Weten hoe je je standen afleest? Lees hier even verder.

Aanpassen termijn bedrag
Je kan nu je termijnbedrag tijdelijk aanpassen. Na de jaarnota berekenen we weer een nieuw termijnbedrag dat past bij je verbruik en een gemiddelde winter. Aanpassen hoeft natuurlijk niet per se. Je kan ook wachten op de jaarnota. Dan maken we de balans op en zie je op de jaarnota of je wel of niet moet bijbetalen. Wil je geen vervelende verrassing? Verhoog dan je termijnbedrag.

Zo geregeld
Het verhogen van je termijnbedrag is zo geregeld. Ga naar Mijn Eneco en klik op termijnbedrag wijzigen. Doe dit vandaag nog. Want, voorkomen is beter dan bijbetalen!

1 Reactie

Een goeie tip!
Want menigeen zal in februari veel meer gas hebben verbruikt. Gas is tenslotte het duurste bestanddeel van je jaarverbruik.
Maar vlak december 2017 ook niet uit.
Bij mij werd er toen ook 10% meer gas verbruikt.

Reageer

    Cookie Policy

    Door gebruik te blijven maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies om je gebruikservaring te verbeteren. Meer info.

    accept