Werkt Toon in combinatie met meerdere thermostaten? | Eneco Community

Werkt Toon in combinatie met meerdere thermostaten?

  • 1 oktober 2017
  • 5 reacties
  • 1477 Bekeken

Badge
Onze nieuwbouwwoning wordt binnenkort opgeleverd.
Hartstikke mooi en leuk natuurlijk, maar nu vragen wij ons wel een paar zaken af;

- Huis wordt opgeleverd met 2 thermostaten. Een voor het huis zelf (willen wij mogelijk vervangen door Toon), en 1 voor de badkamer. Wat gebeurt er in geval van meerdere thermostaten in combinatie met Toon. Kan het zo ingesteld worden dat de Toon de leidende thermostaat wordt? en dat de andere thermostaat er eigenlijk puur voor de sier hangt? Of kun je de andere thermostaat ook nog een functie geven?

- en ivm werking van het huis, hoe kun je de verwarming het beste instellen voor de opwarming van de woning in het begin om scheuren zoveel als mogelijk te voorkomen.

- Zon op toon --> wij hebben 6 zonnepanelen maar ieder paneel heeft een eigen omvormer. Ik neem aan dat dit ook samenkan met Zon op Toon omdat deze gegevens uit de meterkast gehaald worden toch ?

Dit zijn mijn 1e vragen. Misschien volgen er meer.

Thanks alvast voor advies (liefst ook van Quby en Toon / Eneco).

Groet,

5 Reacties

Heb je dus een CV waar 2 aparte thermostaten aangesloten zijn?
Als Toon z'n eigen aansluiting op je CV krijgt; het liefst Opentherm, dan is er niets aan de hand.
Let op dat als je Zon op Toon niet neemt Toon qua berekning voor stroom fouten gaat maken en niet meer betrouwbaar is.
Als je de leiding van je inverter naar de meterkast loopt zonder dat er tussendoor andere verbruikers zijn aangesloten, dan wordt er in de groepenkast voor Zon op Toon een kwh-verbruiksmeter geplaatst.
Toon dient de bruto opgewekte aantal kWh te weten; de extra software op Toon zorgt dat de teruglevering uit je P1 poort wordt gehaald.
Het eigen verbruik van je PV berekent Toon dan zelf, zodoende kan Toon een prestatie berekening maken.Je productie tov je verbruik ziet er dan zo uit;

Badge
Inmiddels is het huis opgeleverd en de Toon geïnstalleerd. Werkt op zich goed alhoewel soms verbruik als negatieve opwek gezien wordt. Ben er nog niet achter hoe dat op te lossen.

Nu eerst wachten op de 1e update.
Reputatie 7
Badge +9
Heb je wel Zon op Toon genomen erbij?
Reputatie 2
Badge +2

Inmiddels is het huis opgeleverd en de Toon geïnstalleerd. Werkt op zich goed alhoewel soms verbruik als negatieve opwek gezien wordt. Ben er nog niet achter hoe dat op te lossen.

Nu eerst wachten op de 1e update.


Welke cv ketel heeft u? Bij mij was gisteren ook Toon geïnstalleerd maar de 2e thermostaat op de 1e verdieping geeft nu een “Ot” foutmelding dat er geen Opentherm communicatie meer is.

Heb je gezien dat je reageert op een topic wat al 1 jaar of meer oud is?

In mijn eerste reactie in dit topic gaf ik een gelijksoortig reactie als ik je andere topic. Later bevestigde de ts dat het op zich goed werkte…..

Reageer